PREPARARE
40Gatire
40Timp total
80Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
20FEL
DESERTPrăjitura cu mac și smântână este un desert fin, aromat și uimitor de delicios. Gustul de mac devine extraordinar în combinație cu crema de smântână. Sigur v-ar plăcea această prăjitură ”cochetă”. Este perfectă pentru a fi servită atât într-o după amiază cu prietenii, la o cină de familie, cât și la masa de sărbătoare. Această rețetă practică va ajunge în topul preferințelor voastre. Prăjitura cu mac și smântână oferă un nou sens conceptului de desert. Este moale, cremoasă, delicată, având un blat cu o textură ușor crocantă. Vă recomand să încercați și voi. Mult spor!
IngredienteBLAT:
- 160 g zahăr
- 3 ouă
- 1 pliculeț praf de copt
- 150 g unt
- 150 g făină
- 100 g mac
CREMĂ:
- 450 g smântână grasă
- 160 g zahăr
- 1 pliculeț zahăr vanilat
- 1 pliculeț foițe gelatină
Mod de preparare blat prăjitură cu mac și smântână:
Prima dată ne vom ocupa de blat. Vom freca foarte bine untul(aflat deja la temperatura camerei), cu ajutorul unui mixer, cu zahărul. Adăugăm pe rând ouăle și apoi macul. Amestecăm apoi făina cu praful de copt, separat, apoi le vom încorpora în ingredientele umede. Gata cu mixerul, trecem la spatula de mână!
Turnăm compoziția într-o tavă cu dimensiuni de 25-35 cm, tapetată cu hârtie de copt (ca să putem scoate mai ușor apoi prăjitura). Nivelați aluatul frumos cu spatula. Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 170°C , timp de 30 de minute. Găsiți tavă reglabilă de la Patisse și la noi în magazin, care se ajustează de la 25 cm la 46 cm – latura mare și 17 cm la 32 cm – latura mica, având o înălțime de 5 cm.)
Mod de preparare cremă:
În primul rând, vom pune foițele de gelatină la înmuiat. Hidratăm gelatina în puțină apă rece, după care o punem câteva secunde la microunde, pentru a se dizolva. Amestecăm smântâna cu gelatina și zahărul, până se topește, apoi o vom aroma cu zahărul vanilat. Lăsăm pe urmă blatul să se răcească, înainte de a pune crema deasupra.
Felii de Prăjitură cu mac și smântână, o savoare aparte!
Decor:
În final, decorați după gust prăjitura cu mac și smântână, de exemplu cu fulgi de nucă de cocos și lăsați prăjitura peste noapte la frigider, sau măcar 3-4 ore, înainte de a o servi.
Poftă bună!
Dacă doriți, urmați pașii de preparare din aceast video:
Dacă v-a plăcut această rețetă, vă recomand să vă uitați și alte variante de bunătăți de pe site.
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *