PREPARARE
30Gatire
30Timp total
60Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
10FEL
DESERTPrăjitura Boema, curcubeu pe cerul gurii! O prăjitură super delicioasă, care nu necesită multă bătaie de cap. Fiind preferata soțului meu, aleg să fac această prăjitură în momentele speciale. V-o recomand atât pentru ocaziile când aveți oaspeți, cât și pentru zilele în care, pofta de ceva dulce nu vă da pace. Mult spor!
IngredienteBLAT:
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr
- 5 linguri făină
- 2 linguri de cacao
- 1 linguriță esența de vanilie
SIROP:
- 200 g zahăr
- 400 ml apă
- 1 linguriță esență de rom
GLAZURĂ DE CIOCOLATĂ:
- 100 g ciocolată
- 100 g smântână pentru frișcă
- 200 g ciocolată
- 200 ml smântână pentru frișcă
- 30 g unt
DECOR:
- 300 g frișcă
- zahăr după gust
- 50 g ciocolată
DECOR:
- bomboane de ciocolată
Haideți să preparăm împreună prăjitura Boema!
Aceasta este un deset foarte însiropat, cu multă ciocolată, dar şi cu un moţ de frişcă. Delicios și perfect pentru cei care iubesc și prăjitura amandina.
Mod de preparare blat prăjitură Boema:
Separați gălbenușurile de albușuri. Bateți albușurile împreună cu zahărul și mixăm până devine compoziția lucioasă, ca pentru bezea. Adăugați gălbenușurile și omogenizați bine cu spatula, ușor cu mișcări lente. Încorporați făina și cacao în compoziție.
Turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 150 de grade. Lăsați blatul la cuptor timp de 25 de minute.
Mod de preparare sirop:
Puneți apa într-un vas, împreuna cu celelalte ingrediente și lăsați să se dizolve zahărul, apoi puneți la rece, în frigider timp de o oră.
Mod de preparare glazură:
Puneți pe baie de aburi ciocolata cu smântâna pentru frișcă și omogenizați până se dizolvă. Dacă nu sunteți convinși care ciocolată ar fi cel mai bună pentru glazură, vă recomand această ciocolată fină.
Mod de preparare ganache de ciocolată:
Înfierbântați smântâna la microunde, apoi rupeți ciocolata în bucățele și adăugați ciocolata în smântână. Omogenizați bine-bine și cu untul.
O altă metodă: Puteți prepara și pe baie de abur, dar așa cum e descris mai sus, se face mai repede. Lăsați crema ganache la frigider timp de 4-5 ore, după care o mixați și o puteți folosi la decor.
Ansamblare prăjitură:
Tăiați blatul în pătrate, mie mi-au ieșit 12 bucăți. Însiropați fiecare bucată de prăjitură, apoi turnați glazura de ciocolată peste fiecare blat în parte.
Decorare Prăjitura Boema (partea mea preferată):
Cu (puteți găsi și comanda din magazinul meu – set duze) am decorat cu crema ganache, apoi cu duza 55050 tot din trusa mea, am decorat prăjiturica cu frișcă.
Frișca este ușor de bătut. Puneți frișca într-un vas, zahărul peste ea și mixați. La final, decorați într-un mod creativ cu ajutorul ei.
Topiți cele 50 de grame de ciocolată, împreună cu smântâna pentru frișcă, apoi decorați cu duza numărul 2 din setul meu. Puteți finaliza cu ce doriți dvs.
Glazură de ciocolată, frișcă, o prăjiturică Boema cu blat bine însiropat. Hmm… N-o să reușiți să nu gustați!
Vă plac prăjiturele cu ciocolată? Încercați și altele:
Prăjitură Kinder felie de lapte
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *