PREPARARE
40Gatire
30Timp total
70Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
25FEL
DESERTAceastă prăjitură cu mac si glazura de lămâie este foarte gustoasă și nu trebuie sa lipsească din caietul nostru cu rețete! Sper sa va placă și aștept părerile voastre în comentarii. Mult spor!
IngredienteFoi(Ingredientele sunt pentru o foaie de mac, vom avea nevoie de 2 foi):
- -4 albușuri
- -5 linguri zahăr
- -6 linguri mac măcinat
- -3 linguri făină
Foi de bezea(avem nevoie de 2):
- -4 albușuri
- -5 linguri zahăr
- -5 llinguri făină
- -3 linguri ulei
Cremă de vanilie:
- -6 galbenusuri
- -100 g zahar
- -500 ml de lapte
- -40 g amidon de porumb
- -2 linguri esență de vanilie
- -240 ml lapte condensat
- -100 ml suc de lămâie
- -4 foi de gelatină(5 grame)
- -colorant galben
Mod de preparare foi de mac:
Mixam spuma albușurile cu un praf de sare, adăugăm zaharul, mixând până se topește apoi adăugăm faina și macul. Amestecam cu o spatula pentru a nu se lăsa bezeaua. Coacem in cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de 15 minute in tava (25/37 cm) tapetata cu hârtie de copt. Repetăm această operațiune și cu a doua foaie.
Mod de preparare foi de bezea:
Mixăm spumă albușurile cu un praf de sare, adăugăm zaharul, mixând până bezeaua devine fermă și lucioasă. Adăugăm cele 3 linguri de ulei, amestecam cu o spatulă apoi cernem faina. Coacem bezeaua la 150 de grade timp de 15 minute.
Mod de preparare cremă de vanilie:
Diluam amidonul de porumb cu putin lapte rece. Punem restul de lapte la fiert și adăugăm în lapte esența de vanilie. Intre timp amestecam energic galbenusurile cu zaharul, până cand amestecul devine cremos si se deschide la culoare. În acest amestec adăugăm amidonul dizolvat și amestecăm bine. Am luat laptele de pe foc, lăsăm sa se raceasca putin și turnam laptele călduț peste galbenusuri, în fir subtrire, amestecând neîncetat. Punem compoziția obținută înapoi pe foc , lăsăm la foc mediu și amestecăm neîncetat, până se îngroașă crema.
Puteți urmări mai jos și rețeta video pentru crema de vanilie:
Mod de preparare glazură prăjitură cu mac:
Pentru inceput, puneți gelatina la hidratat în apă rece (50-60ml). Puneți într-un vas laptele condensat, sucul de lămâie și amestecați bine. Scurgeți gelatina de apă, lăsați 1 lingură de apă pe ea și o introduceti câteva secunde(10) la microunde, ca să se topeasca, după care o puneti peste laptele condensat. Omogenizați bine și adăugati colorant, după preferințe. Turnați glazura peste prajitură și o dați la rece peste noapte. Dimineața răzuiți ciocolată albă pe deasupra și portionați prăjitura.
Dacă aveți întrebări, nu ezitați să mă contactați. Mă puteți găsi: pe pagina mea de Facebook, Anyta Cooking, pe Instagram, pe canalul meu de Youtube, sau chiar puteți să vă înscrieți în grupul meu culinar, unde puteți împărtăși alături de numeroase gospodine, bunătățile pe care le faceți.
Până la următoarea rețetă, vă doresc toate cele bune. Cu drag, Anyta!
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *