PREPARARE
30Gatire
30Timp total
60Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
18FEL
DESERTCea mai buna reteta de Negresa cu crema de vanilie, o rețetă simpla, traditionala si delicioasa!! Este o adevărată delicatesă în combinație cu crema de vanilie.
IngredienteBlat:
- – 5 ouă
- – 200 gr ciocolata cu lapte
- – 270 gr unt topit
- – 200 gr faina
- – 30 gr Cacao
- – 100 gr zahar
- – 10 gr praf de copt
- – varf cutit sare
Crema de Vanilie:
- – 500 ml lapte
- – 100 gr zahar
- – 40 gr amidon de porumb
- – 6 galbensuri
- – 2 lingurite esenta de vanilie
Glazura de Ciocolata Alba:
- – 150 gr ciocolata alba pt glazuri ( candy melts )
- – 80 gr frica lichida
- – 50 gr unt
Negresă pufoasă, o bunătate! În combinație cu crema de vanilie și glazura de ciocolata albă este demențială.
Mod de preparare blat:
Începem prin a pune ouăle in bolul mixerului,zaharul,sarea si mixam pana cand obtinem o spuma alba si lucioasa.
Adăugăm untul care este topit si adus la temperatura camerei,untul are 82 % grasime,adaugam si ciocolata pe care am topit-o pe baie de aburi si am adus-o la temperatura camerei, omogenizam bine ingredientele.
Praful de copt îl amestecăm cu faina,cacao si le cernem peste ouă, încorporam totul cu ajutorul unei spatule.
Turnăm compoziția de negresă într-o tava de 33’22, nivelăm cu o spatulă și introducem tava în cuptorul preincalzit la 160 de grade timp de 30 de minute.
Mod de preparare cremă de vanilie:
Punem amidonul de porumb într-un vas, adăugăm puțin lapte rece peste el și amestecăm. Într-un alt vas punem gălbenușurile împreună cu zahărul și amestecăm bine, bine. Turnăm amidonul peste ouă. Laptele ramas îl aducem la punctul de fierbere, când laptele începe să fiarbă îl oprim și cu grijă îl turnam peste oua, amestecând energic. Punem peste această compoziție pastaia de vanilie și dam la foc mic până se îngroașă.
Mod de preparare glazură:
Toate ingredientele le punem intr-un vas pe baie de aburi pana se topesc,dupa care lasam glazura sa ajunga la temperatura camerei.
Mod de asamblare:
Punem blatul rece într-o forma reglabilă, turnam crema de vanilie calda peste blat,nivelam bine,o acoperim cu folie alimentara si dăm la rece timp de 2 ore. Turnam glazura de ciocolata peste prajitura după care o lasa la temperatura camerei timp de 2 ore,apoi o putem portiona. Eu am folositi pentru decor aceste ingrediente, le găsitți aici. Puteți decora prajitura cu ciocolata neagra razuita, nuci sau alune.
Mai jos puteți vedea rețeta video:
Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *