PREPARARE
20Gatire
10Timp total
30Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
5FEL
DESERTCrema de vanilie fără unt (crema de patiserie) este umplutura clasică pentru eclere, choux a la crème, cremșnit, cremes, cornuri, prăjituri cu fructe sau tarte. Încercați și voi această rețetă și cu siguranță va fi printre cremele voastre preferate. Mult spor!
Ingrediente- -6 gălbenușuri
- -100 g zahăr
- -500 ml lapte
- -40 g amidon de porumb
- -2 lingurițe esență de vanilie
Punem amidonul de porumb într-un vas, adăugăm puțin lapte rece peste el și amestecăm. Într-un alt vas punem galbenușurile, împreună cu zahărul și amestecăm bine, bine. Turnăm apoi amidonul peste ouă. Laptele ramas îl aducem la punctul de fierbere. Când laptele începe să fiarbă, îl oprim și cu grija îl turnam peste oua, amestecând energic. Punem peste aceasta compoziție o păstaie / extract de vanilie si dăm la foc mic până se îngroașă. Lăsăm crema la răcit înainte de utilizare.
Dacă v-am ajutat cu această rețetă nu uitați să dați share și să vă abonați la canalul meu de Youtube, pentru a viziona rețete creative și noi, publicate săptămânal. Multă sănătate!
Vezi rețeta video aici:
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *