Grid star text-message

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Cremă de Vanilie (fără unt)

Data:03-03-2016

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

20

Gatire

10

Timp total

30

Bucatarie

ROMANEASCA

PORTII

5

FEL

DESERT

Crema de vanilie fără unt (crema de patiserie) este umplutura clasică pentru eclere, choux a la crème, cremșnit, cremes, cornuri, prăjituri cu fructe sau tarte. Încercați și voi această rețetă și cu siguranță va fi printre cremele voastre preferate. Mult spor!

Ingrediente
  • -6 gălbenușuri
  • -100 g zahăr
  • -500 ml lapte
  • -40 g amidon de porumb
  • -2 lingurițe esență de vanilie
Carte Mod de preparare

Punem amidonul de porumb într-un vas, adăugăm puțin lapte rece peste el și amestecăm. Într-un alt vas punem galbenușurile, împreună cu zahărul și amestecăm bine, bine. Turnăm apoi amidonul peste ouă. Laptele ramas îl aducem la punctul de fierbere. Când laptele începe să fiarbă, îl oprim și cu grija îl turnam peste oua, amestecând energic. Punem peste aceasta compoziție o păstaie / extract de vanilie si dăm la foc mic până se îngroașă. Lăsăm crema la răcit înainte de utilizare.

Dacă v-am ajutat cu această rețetă nu uitați să dați share și să vă abonați la canalul meu de Youtube, pentru a viziona rețete creative și noi, publicate săptămânal. Multă sănătate!

Vezi rețeta video aici:

Carte

Recenzii (5)

Recenzii

Gherasim Ionela

19-11-2022

Perfect de gustoasa!

Anonim

01-10-2020

Crema se poate folosi si la torturi ?

12-05-2020

Super!

Vesa Mira Violeta

05-05-2020

Imi place reteta

Bravo ai o mánutá de aur Dumnezeusá te binecuvintezecu multe bucurii si

20-08-2019

Teastept cu mai multe retete brabo esti un ánger

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

CREMA DE UNT CU CIOCOLATA (Buttercream pt umplut si decorat)cu doar 4 ingrediente by Anyta Cooking

  Crema de unt cu ciocolata pentru umplut sau decorat prajituri si torturi ,este versiunea cu ciocolata a renumitei creme buttercream. Aceasta cremă de ciocolată cu unt este una dintre p ...

Vezi reteta
GANACHE DE CARAMEL, ideal pentru a umple și decora dulciuri - Anyta Cooking

Ganache de caramel, ideal pentru a umple sau decora prăjituri, macaronsi, batoane de ciocolată sau orice alt desert! Vă recomand să încercați și sigur îl veți îndrăgi! Mult spor! In ...

Vezi reteta
Cremă de PORTOCALE (Pentru Torturi/Prăjituri ) - Anyta Cooking

Rețeta de cremă de portocale explicată pas cu pas, este foarte delicioasa și trebuie să o încercați neaparat! Este o crema foarte buna, mai ales daca nu vă plac torturile asa de dulci, aceasta f ...

Vezi reteta
Cremă ganache de ciocolată albă - Anyta Cooking

Rețetă de cremă ganache de ciocolată albă pentru torturi, prajituri și ornamente. Sper să vă placă și vă doresc mult spor! Ingrediente -200 gr de ciocolată albă -100 ml smântână pentr ...

Vezi reteta
Cremă caramel cu frișcă

Crema caramel cu frișcă, o rețetă perfectă pentru umplerea torturilor, prăjiturilor și nu numai. Se prepară rapid și este foarte gustoasă! Pot să vă spun că este preferata mea. Cantitea din rețetă est ...

Vezi reteta
Cremă de bezea elvețiană cu unt

Crema bezea elvețiană cu unt este ideală pentru decorarea torturilor. Puteți folosi orice tip de duză, decorurile vor ieși ferme și foarte frumoase! Mult spor! Ingrediente -100 gr albușuri de ou( ...

Vezi reteta

Produse Recomandate

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: