PREPARARE
30Gatire
40Timp total
70Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
22FEL
DESERTCornuri pufoase cu gem, care se prepară incredibil de repede și dispar cu mult înainte să observi! Cornulețele sunt perfecte pentru micul dejun, servit la școală sau la muncă, dar e bună alegere și ca gustare într-o excursie. Vă las și vouă rețeta mea, poate doriți să faceți și voi.Nu necesită ingrediente sofisticate.Mult spor!
IngredienteAluat cornuri:
- 550 g făină
- 30 g drojdie proaspătă
- 100 g zahăr
- 250 ml lapte călduț
- 30 g unt
- coajă de lămâie
- 1 lingură de esență de vanilie
- 1 vârf cuțit de sare
- gem (de care doriți)
- zahăr pudră (decor)
Sirop de zahăr:
- 250 gr zahăr
- 120 ml de apă
Cornuri pufoase cu gem, o specialitate aparte de pe vremea bunicii, care se prepară foarte rapid și încă mai cucerește gurmanzii de astăzi. Oricine își poate permite o tavă de cornulețe fine și apetisante. Dintr-un kg de făină ies 20-24 de cornuri mari, care se pot fi umplute cu gem, fructe, nucă și rahat, nucă de cocos, cacao, zahăr, scorțișoară, etc.
Mod de preparare aluat cornuri pufoase cu gem:
Vom pune într-un vas toată făina, facem un crater și punem drojdia dizolvată cu puțin lapte și o lingură de făină și lăsăm așa timp de 10 minute. Între timp dizolvăm în lapte zahărul și untul (cantitatea de făină poate varia în funcție de tipul acesteia).
Turnăm peste făină laptele, esența de vanilie, coaja de lămâie, sarea și frământăm bine. Lăsăm compoziția la dospit pentru aproximativ 50 de minute. Împărțim apoi aluatul în două părți, pe care le întindem cu sucitorul și apoi le tăiem la mărimea dorită.
Următorul pas este umplerea cu gem. Aici puteți folosi orice gem doriți (de prune, gutui, cireșe..). Eu am folosit în această rețetă gem de căpșuni.
Mod de coacere:
După ce am umplut cornulețele, le-am uns cu gălbenuș de ou, amestecat cu o lingură de lapte și le vom așeza în tava tapetată cu hârtie de copt. Se coc la 150 de grade timp de 25 de minute. Când le scoatem din cuptor, trebuie să fie trecute fiecare prin sirop de zahăr.
Mod de preparare sirop de zahăr:
Punem zahărul și apa într-o oală pe foc și le lăsăm să dea în clocot, după care se trec cornurile fierbinți prin siropul format. Cornulețele pufoase cu gem de căpșuni sunt gata! Serviți cu ceai, lapte, sau cum doriți.
Poftă bună!
Sunteți pasionați de dulciuri, sau aveți nevoie de o rețetă ușoară, dar și delicioasă? Încercați și aceste rețete:
Bomboane Rafaello
Fursecuri de lămâie
Dacă v-au plăcut cornurile și sunteți mulțumiți de rezultat, puteți distribui această rețetă, poate că va fi de folos și pentru prietenii dumneavoastră. Totodată, dacă sunteți o gospodină, care gătește delicatese regulat, înscrieți-vă în grupul meu de Facebook și postați fără reținere! Multă sănătate!
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *