Grid star text-message

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Ciorbă de văcuță - Anyta Cooking

Data:11-10-2019

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

40

Gatire

50

Timp total

90

Bucatarie

Romaneasca

PORTII

5

FEL

Principal

Ciorba de văcuță este o rețetă clasică, cu multe legume și carne de vita. Tipic ardelenească, poate să conțină orice fel de legume, având multe, multe vitamine. Este una dintre cele mai sănătoase ciorbe, iar cu această rețetă simplă și nepretențioasă, devine preferata atât a familiei cât și a gospodinei/ gospodarului. Mult spor!

Ingrediente
  • 1 kg – rasol de vită
  • 4 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 bucată țelină
  • 2 cepe
  • 150 g fasole verde
  • 200 g mazăre
  • 4 cartofi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • leuștean după gust
  • pătrunjel
  • 5 linguri pastă de tomate
  • 3 roșii
  • oțet după gust
  • sare și piper
  • smântână
Carte Mod de preparare

Așa preparați cel mai ușor o ciorbă de văcuță tradițională românească, servită la masă cu smântână delicioasă! Urmați rețeta de mai jos.

Tăiați carnea cubulețe și puneți-o la fiert în apă rece cu puțină sare, îndepărtând spuma care se formează la suprafață oricâte ori este nevoie, până ce supa rămâne limpede.

Între timp, pregătim rădăcinoasele. Se curăță, se spală, iar apoi ceapa se va tăia mărunt, la fel și țelina, pătrunjelul și morcovii, în cubulețe egale. Puteți să le și tocați legumele, sau să le dați pe răzătoare, dacă doriți.

Când nu se mai formează spumă, este momentul să verificăm cum este carnea. Este recomandat să fie la jumătatea fierberii. Dacă este cum ne-am așteptat, este momentul să adăugăm rădăcinoasele și lăsăm să fiarbă la foc mediu. Când rădăcinoasele sunt pe jumătate fierte, adăugăm cartofii tăiați cubulețe și fasolea verde. Între timp, scoatem rasolul de vită. Îl dezosăm și carnea o adăugăm înapoi în ciorbă.

După 25 de minute adăugați ardei în ciorbă. Decojim roșiile, le tăiem cuburi mici,mici și le adăugăm în ciorbă. Punem și pasta de tomate. La sfârșit, când ciorba a dat bine în clocot, adăugați verdeața tocată mărunt (pătrunjel, leuștean), pentru un gust intens și mai multă savoare, tot la final adăugând și uleiul de măsline. Serviți cu smântână, este un deliciu!

Poftă bună!

V-a plăcut rețeta? Încercați și alte rețete de pe site: Supă de pui cu găluște pufoase din griș

Abonați-vă la canalul meu de Youtube, dacă doriți rețete noi și aruncați o privire peste produsele din magazinul nostru online, poate găsiți ceva de folos!

Carte

Aveți o rețetă bună pe care doriți să o distriibuiți sau sunteți foarte pasionați de gătire? Vă așteptăm în grupul nostru culinar Rețete Culinare Împreună. Multă sănătate!

Recenzii (0)

Recenzii

Nu exista recenzii pana acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

Ciorbă de văcuță - Anyta Cooking

Ciorba de văcuță este o rețetă clasică, cu multe legume și carne de vita. Tipic ardelenească, poate să conțină orice fel de legume, având multe, multe vitamine. Este una dintre cele mai sănătoas ...

Vezi reteta
Supă de pui cu găluște

Supă de pui cu găluște pufoase din griș, rețeta preferată a multor dintre noi. Este mancarea perfecta pentru un prânz lejer în familie. Încercați și voi dacă sunteți în criză d ...

Vezi reteta

Produse Recomandate

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: