Cheesecake Kinder Bueno, foarte cremos și extrem de bun! Vă recomand cu drag să încercați aceastp rețetă delicată și cu siguranță veți face impresie bună la orice ocazie. Nu este greu de realizat, trebuie doar multă atenție și voie bună. Cum se spune mereu, orice mâncare/prăjitură este mai bună dacă este făcută din dragoste, deci luați aminte și dați tot ce-i mai bun, pentru a-i surprinde pe cei dragi. Mult spor!
IngredienteBlat:
- -200 g biscuiți simplii
- -100 g unt cu 82% grăsime
- -10 g cacao
Cremă:
- -250 g ciocolată kinder
- -500 ml cremă de brânză Philadelphia
- -400 ml smântână pentru frișcă
- -8 batoane de napolitane cu ciocolată kinder
- -100 gr zahăr pudră
- -1 lingurița de esență de vanilie
Glazură:
- -150 ml smântână pentru frișcă
- -150 g de ciocolată cu lapte
- -30 g de unt
- -120 ml de smântână pentru frișcă
- -30 g zahăr pudră
- -4 batoane de napolitane cu ciocolată
- -bombonele de ciocolată – trei culori
- -50 g de ciocolată neagră topită
Mod de preparare blat cheesecake Kinder Bueno:
Începem prin a zdrobi biscuiții. Eu am folositi un aparat, însă voi dacă nu aveți, îi puteți băga într-o pungă și îi zdrobiți cu ajutorul unui sucitor. Adăugăm cacao peste biscuiți și untul, pe care l-am topit în cuptorul cu microunde, iar apoi omogenizăm bine.
Turnăm compoziția de biscuiți într-o tavă (eu am folosit una detașabilă, cu diametrul de 25 cm), iar cu ajutorul unui pahar nivelăm bine și dăm tava la frigider, timp în care ne vom ocupa de cremă.
Mod de preparare cremă:
Începem prin a tăia batoanele de napolitane, după care le rezervăm. Ciocolata kinder o topim în cuptorul cu microunde și o lăsăm să ajungă la temperatura camerei. Punem crema de brânză în bolul mixerului, cernem zahărul pudră peste ea, adăugăm esența de vanile și mixăm până se încorporează ingredientele.
Adăugăm smântâna pentru frișcă peste cremă, având grijă să nu depășim timpul de mixare. Când adăugăm ciocolata, crema nu trebuie să fie prea tare! Adăugăm ciocolata și omogenizăm. Adăugăm batoanele de napolitană și le încorporam cu ajutorul unei spatule. Turnăm crema peste blat și nivelăm bine.
Dăm tortul la frigider pentru 30 de minute, timp în care pregătim glazura.
Mod de preparare glazură:
Peste ciocolata ruptă bucățele, turnăm smântâna pentru frișcă și o topim în cuptorul cu microunde. La final adăugăm untul și omogenizăm bine. După ce glazura a ajuns la temperatura camerei, glazurăm tortul și îl lăsăm din nou la frigider, timp de 1 oră.
Decor:
Pentru decor am folosit duza numărul 2D, din setul cu 38 de duze Anyta Cooking din magazinul meu online. Am decorat tortul cu frișcă.
Mai avem nevoie de puțină ciocolată neagră topită, pentru a trage acele linii decorative, de bombonelele de ciocolată și bineînțeles, Kinder Bueno pentru a decora. Sper că v-a plăcut rețeta mea, iar dacă aveți întrebări mă găsiți pe pagina mea de Facebook, Anyta Cooking. Până la urmatoarea rețetă, vă doresc toate cele bune.
Vă las mai jos o poză cu o felie de cheesecake, ca să vedeți ce bine arată și să vă provoc să încercați și voi.
Puteți urmări și rețeta video de mai jos:
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *