Pentru a pregăti această rețetă am folosit următoarele ingrediente :
-
Ciocolată PREMIUM neagră organică- Alto el Sol – cacao 65% – 1kg – Cacao Barry®91,00 lei
-
Ciocolată cu lapte PREMIUM – PAPUA NOUA GUINEE – 35,8% – 1kg – Cacao Barry®72,00 lei
-
Forma de Silicon GUGLHUPF -ø 220 mm h 110 mm- Pavoni99,00 lei
-
Ciocolata alba fina W2 – 1 kg – 28% – Barry Callebaut®49,90 lei
CUM SE FACE TORT TRIO DE CIOCOLATA PAS CU PAS?
Pregătirea acestui tort constă în trei etape.
Pasul 1:
Pentru început vom incepem cu ciocolata alba, punem gelatina la hidratat in apa rece pentru aproximativ 10 minute. Punem pe foc într-o oală smântâna pentru frișcă, laptele și lăsăm să se înfierbânteze. Când laptele este fierbinte oprim focul, adăugăm ciocolata albă și amestecăm continuu, până se topeste toată. Stoarcem gelatina de apă, o adăugăm peste ciocolată și amestecăm până se dizolvă. Turnăm compoziția intr-o forma guguluf de silicon de 22 cm și o băgăm la congelator, timp de o oră jumătate.
Pasul 2:
Pregătim compoziția la fel ca si la primul pas doar ca folosim ciocolată cu lapte, dăm din noua tava la congelator și pregatim ultima capa de ciocolata.
Pasul 3:
Pregătim ultima capa dar cu ciocolata neagra,dam tortul la congelator pentru 3 ore.
Decor:
Eu am decorat tortul la baza cu perluțe, iar deasupra am decorat cu bomboane de ciocolată. Poftă bună!
Sper să încercați rețeta mea și să vă placă și vouă, iar până la următoarea rețetă vă doresc toate cele bune și Domnul să vă binecuvinteze! Dacă v-a plăcut acest tort distribuiți-l și celor apropiați.
2 comentarii pentru “TORT TRIO DE CIOCOLATA RETETA PAS CU PAS – Anyta Cooking”
Wow arată perfect. Întotdeauna mi-a plăcut gustul când am mâncat, dar doar cel de cofetărie. O să încerc și eu să-l fac. E așa de frumos explicat de Anyta. Sper să-mi iese și mie.
Superb