Pentru a pregati aceasta reteta , am folosit urmatoarele :
-
Ciocolată PREMIUM neagră organică – cacao 65% – 1kg – Cacao Barry®Vânzare Produs de vânzare
79,00 lei69,00 lei -
Ciocolată cu lapte PREMIUM – PAPUA NOUA GUINEE – 35,8% – 1kg – Cacao Barry®Vânzare Produs de vânzare
70,00 lei65,00 lei -
Forma de Silicon GUGLHUPF -ø 220 mm h 110 mm- Pavoni99,00 lei
-
Ciocolata alba fina, 1 kg – Barry Callebaut®45,00 lei
Vezi reteta-video aici:
CUM SE FACE TORT TRIO DE CIOCOLATA PAS CU PAS?
Pregatirea acestui tort consta in trei etape.
Pas 1.
Pentru început vom incepem cu ciocolata alba, punem gelatina la hidratat in apa rece pentru aproximativ 10 minute. Int-o oala pe foc punem smantana pentru frisca ,laptele si lăsăm sa se infierbanteze,cand laptele este fierbinte oprim focul,adaugam ciocolata alba si amestecăm continuu pana se topeste toata. Stoarcem gelatina de apa si o adaugam peste ciocolata,amestecăm până se dizolvă. Turnam compoziția intr-o forma guguluf de silicon de 22 cm si o bagam la congelator timp de o ora jumate.
Pas 2.
Pregătim compoziția la fel ca si la primul pas doar ca folosim ciocolată cu lapte,dam din noua tava la congelator si pregatim ultima capa de ciocolata.
Pas 3.
Pregătim ultima capa dar cu ciocolata neagra,dam tortul la congelator pentru 3 ore.
Decor
Eu am decorat tortul la baza cu perlute,iar deasupra am decorat cu bomboane de ciocolată. Sper sa incercati reteta mea si sa va placa si voua,pana la următoarea reteta va doresc toate cele bune si Domnul sa va binecuvinteze,pupici! Daca va place , Like si Distribuie !