Mod de preparare blat tort Pavlova:
Pe o hârtie de copt puneți fundul unei tăvi detașabile și de jur împrejur conturați forma rotundă, cu ajutorul unui creion. Diametrul tăvii mele este de 26 cm.
Puneți în bolul mixerului albușurile și praful de sare. Bateți până obțineți o spumă. Adăugați zahărul pudră și continuați să mixați până obțineți o bezea. Adăugați cele 3 lingurițe de amidon și sucul de lămâie.
Încorporați ingredientele cu ajutorul unei spatule. Turnați bezeaua în interiorul cercului conturat și îi dați forma rotundă, iar în mijloc faceți o mică adâncitură. Dați bezeaua la cuptorul preîncălzit la 100 de grade, timp de 1 oră jumate, după care o lăsați să se răcească complet în cuptor.
Decor:
Bateți smântâna pentru frișcă, o puneți în centrul bezelei și decorați cu fructe. Pentru a da luciu fructelor, eu am folosit un spray cu gelatină .
Dacă vă place rețeta mea, nu uitați să o distribuiți. Cu drag, Anyta!
4 comentarii pentru “Tort Pavlova”
E delicios 😋😋😋
Buna! Pavlova se lasa sa se raceasca in cuptor sau la temperatura camerei? Multumesc.
In cuptor
Buna Anyta,vroiam sa fac si eu Pavliva dupa reteta ta,dar nu pot deschide ingredientele,poti sa ma ajuti?