PREPARARE
30Gatire
90Timp total
120Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
10FEL
DESERTTort Pavlova, desertul perfect de vară cu care îți poți surprinde familia într-un mod plăcut. Este o rețetă simplă de făcut, având în compoziție bezea, frișcă și multe fructe. Încercați și voi acest tort și spuneți-mi în comentarii părerea voastră. Mult spor!
IngredienteBlat:
- -6 albușuri de ou (temperatura camerei)
- -1 vârf cuțit de sare
- -3 lingurițe de almidon
- -350 g zahăr pudră
- -2 linguri suc de lamâie
- -1 linguriță esență de vanilie
Cremă:
- -350 ml smântână pentru frișcă
- -fructe la alegere
Mod de preparare blat tort Pavlova:
Pe o hârtie de copt puneți fundul unei tăvi detașabile și de jur împrejur conturați forma rotundă, cu ajutorul unui creion. Diametrul tăvii mele este de 26 cm.
Puneți în bolul mixerului albușurile și praful de sare. Bateți până obțineți o spumă. Adăugați zahărul pudră și continuați să mixați până obțineți o bezea. Adăugați cele 3 lingurițe de amidon și sucul de lămâie.
Încorporați ingredientele cu ajutorul unei spatule. Turnați bezeaua în interiorul cercului conturat și îi dați forma rotundă, iar în mijloc faceți o mică adâncitură. Dați bezeaua la cuptorul preîncălzit la 100 de grade, timp de 1 oră jumate, după care o lăsați să se răcească complet în cuptor.
Decor:
Bateți smântâna pentru frișcă, o puneți în centrul bezelei și decorați cu fructe. Pentru a da luciu fructelor, eu am folosit un spray cu gelatină .
Dacă vă place rețeta mea, nu uitați să o distribuiți. Cu drag, Anyta!
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *