Mod de preparare blat tort ferrero rocher:
Începem prin a zdrobi biscuiti,eu voi folosi un aparat, voi daca nu aveti ii puteti baga intr-o punga si ii zdrobiti cu ajutorul unui sucitor. Cernem praful de cacao peste biscuiți, adăugăm zahărul, untul (topit în cuptorul cu microunde) și omogenizăm.
Tava mea este 26 cm. Turnam biscuiții în tavă și nivelăm bine cu ajutorul unui pahar. Dăm tava la frigider, timp în care pregătim mousse-ul.
Mod de preparare mousse:
Începem prin a pune gelatina la hidratat, punem peste gelatină apă rece cât să o acopere și o lăsăm așa timp de 10 minute. Tăiem bomboanele ferrero bucățele și le rezervăm. Nutella o vom incalzi putin in cuptorul cu microunde. Peste ea turnăm laptele calduț și omogenizăm cu ajutorul unui tel.
Batem smântâna pentru frișcă și începem să o încorporăm în compozitia de nutella (trebuie să avem rabdare, folosind mișcări ușoare de sus în jos).
Stoarcem gelatina de apă și o dizolvăm în cuptorul cu microunde, pentru aproximativ 15 secunde și o adăugăm peste mousse. Adăugăm și bomboanele ferrero peste mousse și omogenizăm.
Turnăm compoziția peste blatul de biscuiți și cu ajutorul unei spatule împărțim bucătțle de ferrero în tavă pentru a nu ramane toate în același loc. Dăm tava la frigider pentru aproximativ 5 ore.
Mod de preparare Ganache:
Peste ciocolata ruptă bucățele turnăm smântâna pentru frișcă și o topim în cuptorul cu microunde. La final, adăugăm untul și omogenizăm bine.
Când ciocolata ajunge la temperatura camerei, scoatem tava din frigider și turnăm jumătate din ea peste tort, iar cealaltă o acoperim cu folie alimentară și o dăm la frigider pentru 3 ore împreună cu tortul.
După ce au trecut cele 3 ore, scoatem ciocolata din frigider, turnăm peste ea 100 ml de smântână pentru frișcă și mixăm.
Am decorat tortul cu duza numarul 2D din setul meu cu 38 de duze Anyta Cooking, pe care îl puteți găsi în magazinul meu online.
Pentru a da o nota mai eleganta bomboanelor, am folosit spray auriu comestibil.
Vă mulțumesc că ați fost alături de mine. Sper din suflet să încercați această rețetă și să vă placă. Vă doresc toate cele bune. Cu drag, Anyta!
11 comentarii pentru “Tort Ferrero Rocher și Nutella fără coacere”
TOTUL E MINUNAT SI CAND FCI TU PARE ASA DE FRUMOS SI USOR DAR MERITA INCERCAT ,TE PUP ,RETETELE SANT MINUNATE .
TOTUL E MINUNAT SI CAND FCI TU PARE ASA DE FRUMOS SI USOR DAR MERITA INCERCAT ,TE PUP ,RETETELE SANT MINUNATE .
Voi încerca tortul
Super tort, cu prima ocazie il voi pregati.
Mulțumesc pentru reteta, un tort super!
arata minunat,multumim pentru reteta
Forte frumos si buon e usor de facut
Super bine arata minunat
Mulțumesc frumos pentru rețetă
Multumesc pentru reteta ,este super !
Super vreu să o incerc si eu multumesc pentru retetă!