Grid star

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Tort Doboș

Data:04-07-2018

Postat de Anyta Cooking

Tort Doboș, o rețetă pe care trebuie să o încercați, dacă vreți să iesiți din rutina prăjiturilor obișnuite. Mult spor!

Ingrediente

Blat (potrivit pentru o tavă de 30×30):

  • -2 ouã (pentru o foaie)
  • -2 linguri de făinã
  • -2 linguri de zahãr
  • -20 g de unt topit și rãcit
  • -un praf de sare

Cremă dobos:

  • -800 g de unt
  • -600 g de ciocolată
  • -500 g de zahăr pudră
  • -8 ouă

Cremă de zahăr ars:

  • -250 g de zahăr
  • -50 ml de apă
  • -3-4 lin de oțet

Mod de preparare

Mod de preparare blat:
Separăm albușurile de gãlbenuşuri. Batem tare albuşurile cu zahărul si sarea, după care adăugăm gãlbenusurile, fãina și untul topit și rãcit. Coacem la foc potrivit cam 10 -15 minute. Eu am fãcut 6 blaturi. Lăsați crema la frigider peste noapte, sau cel puțin 3 ore. Odată trecut acest timp, turnați smântâna pentru frișcă peste ciocolată și mixați.

Mod de preparere cremă:
Cele 8 ouă le spargem într-un bol. Adăugăm zahărul și batem cu mixerul până îşi dublează volumul. După asta, punem compoziția pe baie de aburi și o mai batem înca 15 minute. Trebuie să avem grijă să nu se întărească prea tare, textura potrivită pentru cremă fiind una mai moale. Adăugăm apoi în crema de ouă ciocolata și amestecăm până se topește și lãsãm la rece. Batem cu mixerul untul, iar când s-a răcit crema de ciocolată, amestecăm cele douã creme și umplem foile. Eu am mai adăugat un pic de esență de vanilie în cremă. Dacă vă place gustul mai concentrat, puteți adăuga și voi. Umplem 5 foi și ultima foaie o lăsăm pentru zaharul ars pe-deasupra.

Mod de preparare cremă de zahar ars:
Punem într-o cratiță toate ingredientele și caramelizam zahărul până obținem culoarea din poză. Turnăm zahărul ars pe foaie și nivelãm frumos. Tragem liniile cu cuțitul trecut prin unt, și după aceea tăiem câte felii dorim. Eu am aici 12 bucăți.

“Sper ca am reușit să vă motivez cu această rețetă și aștept comentariile voastre. Nu este deloc complicată și deși am făcut-o pentru prima dată, am primit doar complimente. Dacă aveți întrebări, vă răspund cu drag!”– Izabella Kerekes de pe grupul Rețete Culinare Împreună. Mulțumim pentru această rețetă deosebită!

Multă sănătate!

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: