PREPARARE
60Gatire
70Timp total
130Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
12FEL
DESERTTort Doboș, o rețetă pe care trebuie să o încercați, dacă vreți să iesiți din rutina prăjiturilor obișnuite. Mult spor!
IngredienteBlat (potrivit pentru o tavă de 30×30):
- -2 ouã (pentru o foaie)
- -2 linguri de făinã
- -2 linguri de zahãr
- -20 g de unt topit și rãcit
- -un praf de sare
Cremă dobos:
- -800 g de unt
- -600 g de ciocolată
- -500 g de zahăr pudră
- -8 ouă
Cremă de zahăr ars:
- -250 g de zahăr
- -50 ml de apă
- -3-4 lin de oțet
Mod de preparare blat:
Separăm albușurile de gãlbenuşuri. Batem tare albuşurile cu zahărul si sarea, după care adăugăm gãlbenusurile, fãina și untul topit și rãcit. Coacem la foc potrivit cam 10 -15 minute. Eu am fãcut 6 blaturi. Lăsați crema la frigider peste noapte, sau cel puțin 3 ore. Odată trecut acest timp, turnați smântâna pentru frișcă peste ciocolată și mixați.
Mod de preparere cremă:
Cele 8 ouă le spargem într-un bol. Adăugăm zahărul și batem cu mixerul până îşi dublează volumul. După asta, punem compoziția pe baie de aburi și o mai batem înca 15 minute. Trebuie să avem grijă să nu se întărească prea tare, textura potrivită pentru cremă fiind una mai moale. Adăugăm apoi în crema de ouă ciocolata și amestecăm până se topește și lãsãm la rece. Batem cu mixerul untul, iar când s-a răcit crema de ciocolată, amestecăm cele douã creme și umplem foile. Eu am mai adăugat un pic de esență de vanilie în cremă. Dacă vă place gustul mai concentrat, puteți adăuga și voi. Umplem 5 foi și ultima foaie o lăsăm pentru zaharul ars pe-deasupra.
Mod de preparare cremă de zahar ars:
Punem într-o cratiță toate ingredientele și caramelizam zahărul până obținem culoarea din poză. Turnăm zahărul ars pe foaie și nivelãm frumos. Tragem liniile cu cuțitul trecut prin unt, și după aceea tăiem câte felii dorim. Eu am aici 12 bucăți.
“Sper ca am reușit să vă motivez cu această rețetă și aștept comentariile voastre. Nu este deloc complicată și deși am făcut-o pentru prima dată, am primit doar complimente. Dacă aveți întrebări, vă răspund cu drag!”– Izabella Kerekes de pe grupul Rețete Culinare Împreună. Mulțumim pentru această rețetă deosebită!
Multă sănătate!
Recenzii (3)
Recenzii
Miron Rodica
24-07-2019
Adevăratul doboș.Multumim pt rețetă.
Anyta Cooking
06-07-2018
Multumim
grecu
05-07-2018
Este intr-un fel, ceea ce eu stiam ca "originalul" retetei de Dobos. Nu multe gospodine il prepara astfel. Ma bucur pt.publicitate, deoarece asa este foarte foarte gustos.
Retete recomandate
Retete Recente
Tort cu cremă de zahăr ars și mere, o combinație absolut minunată, trebuie sa incercati neaparat! Ingrediente pt Caramel: -200 grame zahăr Ingrediente pt Strat de mere: -6 mere medii -30 grame un ...
Acest Cheesecake OREO este super delicios și foarte ușor de pregătit, fiindcă nu are multe ingrediente și se prepară fără coacere. Mult spor! Ingrediente Blat: -250 g biscuiți oreo -50 ...
Cheesecake fără coacere cu afine, un cheesecake super cremos, delicios și fără gelatină! Acest cheesecake fără coacere cu ciocolată albă, afine și cremă de zmeură se pregateste foarte usor, este numai ...
Cheesecake cu lămâie fără coacere, unul dintre cele mai bune pe care l-am gustat până acum. Conține o compoziție cremoasă, usoară, dulce-acrisoară si cu multe fructe gustoase. Copiilor le- ...
Blat de tort pufos cu vanilie, ce poate fi folosit la o varietate largă de torturi. Dacă încercați această rețetă veți avea parte de un rezultat uimitor, blatul fiind înalt și cu o textură ...
Tort trio de ciocolată este alcătuit din 3 straturi: ciocolata amaruie, cu lapte și albă. Este o rețetă delicioasă și rapidă, nefiind nevoie de cvoacere. Mai este cunoscută și ca: Trei Ciocolate, Trei ...
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *