Pentru acest tort diplomat folosiți o formă detașabilă cu diametrul de 24 cm.
Frecați gălbenușurile cu 120 g de zahăr, 100 ml lapte și esență de vanilie. Puneți la foc mic compoziția și amestecați incontinuu. Hidratați gelatina în apă rece și o dizolvați în sucul de portocale călduț. Când crema e gata, adăugați gelatina și lăsați să se răceacă 30 minute. Bateți 600 ml de frișcă împreună cu zahărul. Când crema de oua e rece încorporați-o în frișcă.
Turnați jumătate din crema în forma detașabilă, peste ea presărați fructe tăiate mărunt și puneți un strat de pișcoturi înmuiate în compot. Repetați procedura cu crema rămasă.
Acoperiți cu folie alimentară tortul și dați la frigider peste noapte. Cu pișcoturile rămase îmbrăcați tortul diplomat și decorați cu frișcă și fructe, după plăcerea voastră.

POFTĂ BUNĂ!
Dacă v-a plăcut această rețetă, încercați și aceste rețete de torturi:
Urmăriți postările din grupul meu de Facebook și vă încurajez să puneți întrebări (dacă aveți), sau chiar să postați poze și rețete. Vă doresc numai bine!