PREPARARE
40Gatire
30Timp total
70Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
12FEL
DESERTBlat:
- -250 g biscuiți zdrobiți
- -80 g de unt
- -2,3 linguri de lapte
Mousse de căpșuni:
- -400 g căpșuni tăiate mărunt
- -400 ml smântână pentru frișcă
- -200 g de zahăr
- -8 g gelatină neutră
Mousse de ciocolată albă:
-400 ml smântână pentru frișcă
-300 g ciocolată albă
-8 g gelatină neutră
Tort cu mousse de căpșuni și ciocolată albă, un tort elegant, răcoritor și delicios, ușor de făcut, perfect pentru zilele calde de vară și nu numai. Dacă nu aveți chef să dați drumul la cuptor, aceasta este o opțiune foarte bună. Cu siguranta nu o să dați greș. Mult spor!
Mod de preparareMod de preparare blat tort cu mousse de căpșuni și ciocolată albă:
Amestecăm untul topit cu biscuiții zdrobiți și cu laptele. Întindem compoziția într-o formă rotundă de tort detașabilă cu diametrul de 23 de cm. Cu ajutorul unei linguri nivelăm blatul și îl dăm la frigider.
Mod de preparare mousse de căpșuni:
Punem gelatina în apă rece la hidratat. Batem apoi smântâna pentru frișcă. Vom mixa căpșunile cu zahărul, apoi le adăugăm peste frișcă și omogenizăm cu o spatulă. După ce scurgem gelatina, o introducem în 3-4 linguri de apă călduță și o băgăm pentru 10 secunde la microunde (sau până se dizolvă). Adăugăm gelatina dizolvată și răcită puțin peste frișcă și omogenizăm. Punem crema peste blatul de biscuiți, nivelăm foarte bine și o lăsăm la congelator pentru o oră.
Mod de preparare mousse de ciocolată:
Punem gelatina la hidratat în apă rece. Batem apoi 200 ml de smântâna pentru frișcă. Ciocolata o vom topi pe baine marie, împreună cu cei 200 ml de smântână rămași. Când ciocolata este rece, o punem peste frișcă și omogenizăm. După ce scurgem gelatina, o introducem în 3-4 linguri de apă călduță și o băgăm pentru 10 secunde la microunde (sau până se dizolvă) Adăugăm gelatina dizolvată peste compoziția de frișcă și ciocolată și omogenizăm. Punem mousse-ul de ciocolată peste cel de căpșuni, nivelăm bine și dăm tava la congelator, pentru cel puțin 4 ore.
Când timpul s-a scurs, vom scoate tortul și îl vom glazura și decora după bunul plac. Vă las rețeta video la glazura pe care am folosit-o eu.

Recenzii (3)
Recenzii
Retete recomandate
Acest tort diplomat este super bun, se face foarte ușor și cu diferite combinații de fructe, care pot fi proaspete sau din compot. Vă las rețeta, poate doriți să faceți și voi. Mult spor! Mod de p ...
Am pregătit acest Tort Stracciatella de ziua mamei mele, care a împlinit 50 de ani. Este ușor de pregătit și este foarte gustos! Vă las informațiile necesare pentru pregătirea acestui tort Strac ...
Acest tort cu fructe de pădure fără coacere este un tort foarte delicios, răcoritor, numai bun pentru zilele călduroase de vară. Tortul cu fructe de pădure poate conține: zmeură, afine, mure, coacăze, ...
Pentru că suntem în sezonul capșunilor, vă las această super rețetă de cheesecake cu capsuni fără coacere. Este foarte delicioasă și usor de pregătit! Mult spor! Mod de preparare Mod de pre ...
Cea mai bună rețetă de pască fără aluat cu branză dulce, smântână și stafide. Vă recomand să încercați pentru Paștele acesta, este o rețetă de pască deosebită, foarte ușor de făcut, ...
Tort Ferrero Rocher cu Nutella, o combinație demențială! Este perfect pentru ocazii mai speciale, cum ar fi zilele de naștere, mai ales că se prepară rapid și nu este nevoie de coacere. Cred că este i ...
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *