PREPARARE
60Gatire
60Timp total
120Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
12FEL
DESERTBlat :
- -7 ouă
- -7 linguri zahăr
- -7 linguri făină
- -3 linguri cacao
- -3 linguri ulei
- -1 praf de copt
- -o formă de ghiveci (sau orice altă tavă)
Sirop:
- -250 ml apă
- -zahăr după gust
- -esență de rom după gust
Cremă caramel:
- -200 g zahăr
- -200 ml smântână pentru frișcă
- -100 g unt
- -150 ml smântână pentru frișcă
- -100 g albușuri de ou( aprox 4 ouă)
- -200 gr zahăr
- -1 lingură zeamă de lâmăie
- -350 g unt de la temperatura camerei( grasime 82 % neaparat)
Ciocolată decor:
- -100 g ciocolată
- -100 ml smântână pentru frișcă
Tort cu cremă de caramel și blat de cacao, sună bine, nu-i așa? Mai ales sub forma unui ghiveci de trandafiri. Încearcă-l și tu și lasă-mi părerea ta în comentarii. Mult spor!
Mod de preparare blat tort cu cremă de caramel:
Mixati albusurile cu zaharul,adaugati galbenusurile. Puneti faina,praful de copt,cacaoa si uleiul,omogenizati bine. Turnati compozitia in forma tapetata cu hartie si dati la cuptor pentru aproximativ 1 ora la 150 de grade.
Mod de preparare cremă caramel:
Zaharul se caramelizeaza. Se da deoparte si turnam 200 ml frisca lichida (aveti griija sa nu va ardeti cu aburi). Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste caramelul . Cand compozitia incepe sa se ingroase e moment in care punem si untul, amestecand continuu. Fierbem compozitia pana caramelul ajunge la consistenta dorita,nu lasati foarte multa sa se ingroase deoarece cand o sa se raceasca se va mai ingrosa. Cand caramelul sa racit,am pus smantana pentru frisca peste el si am mixat.
Mod de preparare sirop:
Punem într-un vas apa, zahărul și esența de rom. Când dă în clocot, tragem de pe foc și lăsam să se răcească.
Mod de preparare cremă de unt cu bezea elvețiană:
Puneti un bol de inox pe baie de abur. Adaugati albusurile, zahărul si amestecati energic pana se topeste zaharul. La final adaugati sucul de lamaie. Transferati albusurile in bolul mixerului, care este si el caldut și bateți până se formează bezeaua și este rece. Dupa ce bezeaua este gata, adăugati untul și mixati încă 1 minut.
Mod de preparare ciocolată pt decor:
Puneți ciocolata în smântâna pentru frișcă fierbinte și amestecați până se topește.
Ansamblare tort:
Tăiați blatul în 5 părți egale. Umpleți tortul cu cremă de caramel, dar nu înainte de a însiropa fiecare blat. Finisați tortul cu crema de unt albă, apoi faceți trandafirii.
Decor:
Am decorat tortul cu ciocolată și am format biluțe din fondant in jurul lui.
Sper să va fie de folos această rețetă. Îndrăzniți să o faceți și voi, că nu este chiar așa de grea. Sunt sigură că vă va ieși un tort cu cremă de caramel delicios! Dacă nu v-ați abonat încă la canalul meu de Youtube, vă încurajez să o faceți și să-mi scrieți ce fel de rețete ați mai vrea să filmez. Vă salut cu drag, Anyta!
Mai jos puteți accesa rețeta video:

Recenzii (8)
Recenzii
Retete recomandate
Acest tort diplomat este super bun, se face foarte ușor și cu diferite combinații de fructe, care pot fi proaspete sau din compot. Vă las rețeta, poate doriți să faceți și voi. Mult spor! Mod de p ...
Am pregătit acest Tort Stracciatella de ziua mamei mele, care a împlinit 50 de ani. Este ușor de pregătit și este foarte gustos! Vă las informațiile necesare pentru pregătirea acestui tort Strac ...
Acest tort cu fructe de pădure fără coacere este un tort foarte delicios, răcoritor, numai bun pentru zilele călduroase de vară. Tortul cu fructe de pădure poate conține: zmeură, afine, mure, coacăze, ...
Pentru că suntem în sezonul capșunilor, vă las această super rețetă de cheesecake cu capsuni fără coacere. Este foarte delicioasă și usor de pregătit! Mult spor! Mod de preparare Mod de pre ...
Cea mai bună rețetă de pască fără aluat cu branză dulce, smântână și stafide. Vă recomand să încercați pentru Paștele acesta, este o rețetă de pască deosebită, foarte ușor de făcut, ...
Tort Ferrero Rocher cu Nutella, o combinație demențială! Este perfect pentru ocazii mai speciale, cum ar fi zilele de naștere, mai ales că se prepară rapid și nu este nevoie de coacere. Cred că este i ...
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *