Grid star

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Tort cu cremă de ciocolată albă și brânză

Data:08-02-2019

Postat de Anyta Cooking

Tort cu cremă de ciocolată albă și brânză, un deliciu pentru iubitorii de ciocolată albă și nu numai! Vă recomand să încercați această rețetă și sunt sigură că a doua oară o veți face fără să ezitați. Pot spune că sunt o iubitoare a prăjiturilor cu foi, iar atuul acestei rețete este faptul că nu ai nevoie de multe ingrediente și o poți prepara relativ ușor. Visul oricărei mame cu copii pofticioși. Mult spor!

Ingrediente

Foi:

  • -2 linguri de miere
  • -90 gr de unt
  • -170 gr de zahar
  • -2 ouă
  • -1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • -500 gr de faină

Cremă:

  • -150 gr ciocolată albă
  • -400 ml frișcă îndulcită
  • -200 gr cremă de brânză Philadelphia
  • -7 gr gelatină

Decor:

  • -orice fel de fructe

Mod de preparare

Mod de preparare foi:
Pentru început, punem untul, zaharul și mierea pe baie de aburi și amestecam continuu, până se topește untul. Dupa ce untul sa topit, adăugăm cele 2 oua si amestecam foarte, foarte repede. Adăugăm apoi și bicarbonatul de sodiu, continuăm să amestecam înca 1 minut, dupa care luam oala deoparte. Începem sa adaugam faina cernută, putin cate putin si framantam, pana cand obtinem un aluat omogen, care nu se lipește de maini.

Aluatul obtinut îl vom tăia in 3 părti egale și il vom lăsa să se odihneasca timp de 3 minute pe masă. Între timp, ne vom ocupa de decuparea inimioarei. Inimioara am desenat-o pe o hârtie A4, iar cu ajutorul unei foarfece o voi decupa. Este un proces foarte ușor și de asemenea puteți face cifre, litere, sau orice model doriti dumneavoastră. Întindeti prima foaie, puneti inimioara peste ea si o decupati. Vom înțepa aluatul cu o furculiță, din loc in loc. Introduceti inimioara în cuptorul preîncălzit, la 150 de grade timp de 10-12 minute. Procedati la fel și cu celalalte foi.

Mod de preparare cremă:
Pentru inceput, punem un pahar de apa rece peste foile de gelatină și le lăsăm să se hidrateze, timp de 10 minute. Ciocolata ruptă bucățele, o topim la microunde sau pe baie de aburi, după care o lăsăm să ajungă la temperatura camerei. Punem în bolul mixerului crema de brânză, frisca lichidă și incepem să mixăm. Când crema este aproape batută, adăugăm ciocolata alba, care a ajuns la temperatura camerei și cu ajutorul unei spatule o încorporăm. Stoarcem gelatina de apa și o dizolvam în microunde, după care o adaugam peste cremă și omogenizăm bine.

Mod de ansamblare tort:
Punem prima foaie pe un disc si decoram cu crema (puteti pune și cateva bucati de fructe, eu nu am pus). Continuăm la fel si cu celelalte foi, iar la final decorma dupa placul nostru. Eu am folosit zmeură, căpșuni, macarons, bomboane și inimioare, din aluatul ramas. După decorare dati tortul la frigider pentru cel putin 4 ore. În acest timp, foile se vor înmuia de la cremă. Pentru decor eu am folosit duza numarul 607 din setul meu de duze pe care il gasiti în magazinul meu online.

Din aluatul rămas am facut câțiva biscuiti, pe care i-am colorat cu colorant alimentar, care se găsește de asemenea tot în magazinul meu online, alături de o gamă largă de produse și ustensile, utile în bucătărie, toate la un preț foarte accesibil.

anytacooking.ro

Sper că vă place reteta mea, iar dacă aveți nelămuriri, nu ezitați să mă întrebați. Vă aștept să vă abonați la canalul meu de Youtube, unde puteți urmări rețete delicioase postate săptămânal. Cu drag, Anyta!

Puteți urmări mai jos rețeta video a acestui tort:

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: