Grid star

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Tort cu blat umed de ciocolată, cremă de brânză și bezea elvețiană

Data:19-04-2017

Postat de Anyta Cooking

Acest tort cu blat umed de ciocolată, cremă de brânză și bezea elvețiană, l-am facut cu mult drag prietenei mele Monica, de ziua ei. A fost foarte incântată. Sper să-l încercați și voi, este foarte, foarte delicios! Mult spor!

Ingrediente

Blat (tavă rotundă diametru 23 cm):

  • -8 ouă
  • -un vârf de cuțit de sare
  • -7 linguri de zahăr
  • -2 plicuri zahăr vanilat
  • -1 plic praf de copt
  • -8 linguri de făină
  • -2 linguri de ulei
  • -3 linguri de cacao

Sirop:

  • -300 ml apă
  • -100 ml vin dulce (marca Sanson)
  • -100 g zahăr

Cremă:

  • -400 g brânză Philadelphia/ mascarpone
  • -200 g cremă de ciocolată (Nutella)
  • -300 g zahăr
  • -250 ml smântână pentru frișcă

Bezea elvețiană:

  • -400 g zahăr
  • -colorant verde și albastru
  • -200 g albușuri
  • -20 ml zeamă de lămâie

Glazură:

  • -50 g ciocolată
  • -50 ml smântână pentru frișcă
  • -10 g de unt

Mod de preparare

Mod de preparare blat tort cu blat umed de ciocolată:
Bateți albusurile cu praful de sare și zahărul, până devin o spumă lucioasă. Adăugați gălbenușurile, esența de vanilie și le încorporați cu o spatulă. Apoi se adaugă făina, împreuna cu praful de copt si praful de cacao, iar la final turnați uleiul.

Într-o tava cu diametrul 26 cm turnati compozitia si o dați la cuptor la 150 de grade, timp de 50 de minute. Nu deschideti cuptorul deloc! Odată trecute cele 50 de minute, închideți cuptorul și lăsați blatul acolo până se răcește.

Mod de preparare cremă de brânză:
Mixăm crema de brânză cu 200 g de zahăr, apoi adăugăm crema de ciocolată și omogenizăm. Punem frișca pe care am bătut-o înainte peste crema de brânză și omogenizăm bine, cu ajutorul unei spatule. Vom lăsa apoi crema la frigider.

Mod de preparare sirop:
Într-o oală pe foc, vom pune apa, vinul dulce, zahărul și vom lăsa pe foc, până se dizolvă acesta din urmă. Apoi dăm oala de pe foc și o lăsăm să se răcească.

După ce blatul s-a răcit, îl vom tăia în 3 părți egale. Însiropăm blaturile și le umplem cu cremă de brânză și ciocolată.

Mod de preparare bezea elvețiană:
Pe baie de aburi punem albușurile, zahărul, sucul de lămâie și amestecăm energic, până se dizolvă tot zahărul. Apoi vom transfera compoziția în bolul mixerului, care trebuie să fie cald și mixăm până când compoziția se răcește și obținem o bezea fermă. Vom colora apoi bezeaua în următorul mod: 3 linguri(mari) de bezea în albastru, 1 lingură(mare) în verde, iar cu restul (partea care rămâne albă) îmbrăcăm tortul și decorăm.

Vom înveli tortul cu bezeaua albă și netezim.

Mod de preparare glazură:
Încălzim bine smântâna pentru frișcă, o adăugăm peste ciocolată și omogenizăm bine.

Decor tort cu blat umed de ciocolată:
Vom pune glazura cu atenție pe marginea tortului, lăsând să se prelingă estetic în jos. Cu ajutorul unui poș vom crea forme deasupra tortului.

Poftă bună!

Puteți urmări rețeta video mai jos:

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: