Mod de preparare blat tort cu blat umed de ciocolată:
Bateți albusurile cu praful de sare și zahărul, până devin o spumă lucioasă. Adăugați gălbenușurile, esența de vanilie și le încorporați cu o spatulă. Apoi se adaugă făina, împreuna cu praful de copt si praful de cacao, iar la final turnați uleiul.
Într-o tava cu diametrul 26 cm turnati compozitia si o dați la cuptor la 150 de grade, timp de 50 de minute. Nu deschideti cuptorul deloc! Odată trecute cele 50 de minute, închideți cuptorul și lăsați blatul acolo până se răcește.
Mod de preparare cremă de brânză:
Mixăm crema de brânză cu 200 g de zahăr, apoi adăugăm crema de ciocolată și omogenizăm. Punem frișca pe care am bătut-o înainte peste crema de brânză și omogenizăm bine, cu ajutorul unei spatule. Vom lăsa apoi crema la frigider.
Mod de preparare sirop:
Într-o oală pe foc, vom pune apa, vinul dulce, zahărul și vom lăsa pe foc, până se dizolvă acesta din urmă. Apoi dăm oala de pe foc și o lăsăm să se răcească.
După ce blatul s-a răcit, îl vom tăia în 3 părți egale. Însiropăm blaturile și le umplem cu cremă de brânză și ciocolată.
Mod de preparare bezea elvețiană:
Pe baie de aburi punem albușurile, zahărul, sucul de lămâie și amestecăm energic, până se dizolvă tot zahărul. Apoi vom transfera compoziția în bolul mixerului, care trebuie să fie cald și mixăm până când compoziția se răcește și obținem o bezea fermă. Vom colora apoi bezeaua în următorul mod: 3 linguri(mari) de bezea în albastru, 1 lingură(mare) în verde, iar cu restul (partea care rămâne albă) îmbrăcăm tortul și decorăm.
Vom înveli tortul cu bezeaua albă și netezim.
Mod de preparare glazură:
Încălzim bine smântâna pentru frișcă, o adăugăm peste ciocolată și omogenizăm bine.
Decor tort cu blat umed de ciocolată:
Vom pune glazura cu atenție pe marginea tortului, lăsând să se prelingă estetic în jos. Cu ajutorul unui poș vom crea forme deasupra tortului.
Poftă bună!
Puteți urmări rețeta video mai jos: