Tort cu blat umed de ciocolată, cremă de brânză și bezea elvețiană
Data:19-04-2017
PREPARARE
50Gatire
40Timp total
90Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
10FEL
DESERTBlat (tavă rotundă diametru 23 cm):
- -8 ouă
- -un vârf de cuțit de sare
- -7 linguri de zahăr
- -2 plicuri zahăr vanilat
- -1 plic praf de copt
- -8 linguri de făină
- -2 linguri de ulei
- -3 linguri de cacao
Sirop:
- -300 ml apă
- -100 ml vin dulce (marca Sanson)
- -100 g zahăr
Cremă:
- -400 g brânză Philadelphia/ mascarpone
- -200 g cremă de ciocolată (Nutella)
- -300 g zahăr
- -250 ml smântână pentru frișcă
Bezea elvețiană:
- -400 g zahăr
- -colorant verde și albastru
- -200 g albușuri
- -20 ml zeamă de lămâie
Glazură:
- -50 g ciocolată
- -50 ml smântână pentru frișcă
- -10 g de unt
Acest tort cu blat umed de ciocolată, cremă de brânză și bezea elvețiană, l-am facut cu mult drag prietenei mele Monica, de ziua ei. A fost foarte incântată. Sper să-l încercați și voi, este foarte, foarte delicios! Mult spor!
Mod de preparare blat tort cu blat umed de ciocolată:
Bateți albusurile cu praful de sare și zahărul, până devin o spumă lucioasă. Adăugați gălbenușurile, esența de vanilie și le încorporați cu o spatulă. Apoi se adaugă făina, împreuna cu praful de copt si praful de cacao, iar la final turnați uleiul.
Într-o tava cu diametrul 26 cm turnati compozitia si o dați la cuptor la 150 de grade, timp de 50 de minute. Nu deschideti cuptorul deloc! Odată trecute cele 50 de minute, închideți cuptorul și lăsați blatul acolo până se răcește.
Mod de preparare cremă de brânză:
Mixăm crema de brânză cu 200 g de zahăr, apoi adăugăm crema de ciocolată și omogenizăm. Punem frișca pe care am bătut-o înainte peste crema de brânză și omogenizăm bine, cu ajutorul unei spatule. Vom lăsa apoi crema la frigider.
Mod de preparare sirop:
Într-o oală pe foc, vom pune apa, vinul dulce, zahărul și vom lăsa pe foc, până se dizolvă acesta din urmă. Apoi dăm oala de pe foc și o lăsăm să se răcească.
După ce blatul s-a răcit, îl vom tăia în 3 părți egale. Însiropăm blaturile și le umplem cu cremă de brânză și ciocolată.
Mod de preparare bezea elvețiană:
Pe baie de aburi punem albușurile, zahărul, sucul de lămâie și amestecăm energic, până se dizolvă tot zahărul. Apoi vom transfera compoziția în bolul mixerului, care trebuie să fie cald și mixăm până când compoziția se răcește și obținem o bezea fermă. Vom colora apoi bezeaua în următorul mod: 3 linguri(mari) de bezea în albastru, 1 lingură(mare) în verde, iar cu restul (partea care rămâne albă) îmbrăcăm tortul și decorăm.
Vom înveli tortul cu bezeaua albă și netezim.
Mod de preparare glazură:
Încălzim bine smântâna pentru frișcă, o adăugăm peste ciocolată și omogenizăm bine.
Decor tort cu blat umed de ciocolată:
Vom pune glazura cu atenție pe marginea tortului, lăsând să se prelingă estetic în jos. Cu ajutorul unui poș vom crea forme deasupra tortului.
Poftă bună!
Puteți urmări rețeta video mai jos:

Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Retete recomandate
Acest tort diplomat este super bun, se face foarte ușor și cu diferite combinații de fructe, care pot fi proaspete sau din compot. Vă las rețeta, poate doriți să faceți și voi. Mult spor! Mod de p ...
Am pregătit acest Tort Stracciatella de ziua mamei mele, care a împlinit 50 de ani. Este ușor de pregătit și este foarte gustos! Vă las informațiile necesare pentru pregătirea acestui tort Strac ...
Acest tort cu fructe de pădure fără coacere este un tort foarte delicios, răcoritor, numai bun pentru zilele călduroase de vară. Tortul cu fructe de pădure poate conține: zmeură, afine, mure, coacăze, ...
Pentru că suntem în sezonul capșunilor, vă las această super rețetă de cheesecake cu capsuni fără coacere. Este foarte delicioasă și usor de pregătit! Mult spor! Mod de preparare Mod de pre ...
Cea mai bună rețetă de pască fără aluat cu branză dulce, smântână și stafide. Vă recomand să încercați pentru Paștele acesta, este o rețetă de pască deosebită, foarte ușor de făcut, ...
Tort Ferrero Rocher cu Nutella, o combinație demențială! Este perfect pentru ocazii mai speciale, cum ar fi zilele de naștere, mai ales că se prepară rapid și nu este nevoie de coacere. Cred că este i ...
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *