Mod de preparare blat tort Amandină:
Bateti albusurile cu praful de sare si zaharul pana devin o spuma lucioasa. Adaugati galbenusurile, esenta de vanilie si le incorporati cu o spatula. Adaugati faina impreuna cu praful de copt si praful de cacao iar la final adaugati si uleiul. Intr-o tava cu diametrul 26 cm turanati compozitia si o dati la 150 de grade timp de 50 de minute. Nu deschideti cuptorul deloc! Odată trecute cele 50 de minute, închideti cuptorul și lăsați blatul acolo, până se raceste.
Mod de preparare sirop:
Puneți toate ingredientele intr-un vas pe foc. Când zaharul s-a dizolvat, opriti focul și lăsați să se racească, apoi puteți folosi siropul format.
Mod de preparare cremă ganache:
Într-o oala pe foc puneți smântâna pentru frișcă. Când dă în clocot, adăugati zahărul și ciocolata, trageți oala de pe foc și amestecați continuu, până se topește. Adăugați apoi și untul și amestecați energic. Lăsați crema la frigider peste noapte, sau cel putin 3 ore. Odată trecut acest timp, turnați smântâna pentru frișcă rece (cei 200 ml) peste ciocolată și mixati. Făcând toate acestea, o să vă iasă o crema super delicioasă!
Mod de preparare glazură:
Intr-un vas pe foc puneti frisca lichida, iar când vedeți că a ajuns la punctul de fierbere, opriti focul, adăugati ciocolata rupta bucățele și amestecati energic. Adaugati untul, iar după ce acesta s-a topit, lăsați compoziția să ajunga la temperatura camerei și apoi puteți folosi glazura.
Mod de asamblare tort Amandină:
Tăiati blatul in 3 parti egale pe orizontal. Însiropati fiecare parte și umpleti tortul cu crema ganache. Cu crema rămasă, finisați fumos tortul și il decorați. Eu am folosit fructul physalis pentru decor, acesta găsindu-se în supermarket. Marginile de jos le-am decorat cu nucă zdrobită. Florile de pe tort sunt facute cu duză 2D din setul de 38 de piese profesionale, pe care îl gasiți in magazinul meu online.
Puteți urmări mai jos rețeta video a acestui tort Amandină:
11 comentarii pentru “Tort Amandină”
Mulțumesc pentru rețetă! A ieșit ft bine, nu am avut fructele.
Mulțumesc pentru rețetă
Nu stiu daca am inteles corect crema dupa ce termini de facut prima parte cu smantana de frisca ciocolata si untul lasat la rece…. i se adauga din nou smantana din cutie sau batuta facuta frisca 🤔🙄
Aveti reteta video aici https://www.youtube.com/watch?v=OsQx3OwiOMo&t=4s
Arata bestial! Nota 10 cu felicitari! Am facut un blat dar normal fara ulei, si am sa incerc crema si glazura de la tortul tau🤗😘, mersi, esti o scumpa😘😘😘
Superb!
ce fructe ai pus pe tort?
“ Eu am folosit fructul physalis pentru decor, acesta găsindu-se în supermarket.”
Felicitari!
Bună seara! Arata minunat cu siguranță îl voi încerca.
Bună sant foarte fericită ca mi am achiziționat seturile de duze datorita doamnei Anyta si vreu sa i multumesc sant f multumita si de abia aștept sa pot posta un tort pe pe care am sa l fac cat mai repede!😘