PREPARARE
60Gatire
50Timp total
110Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
20FEL
DESERTTort Amandină, soluția perfectă dacă doriți un tort simplu, aromat, cu un blat de cacao pufos și cremă de ciocolată. Mult spor!
IngredienteBlat:
- -10 ouă
- -10 linguri de zahăr
- -8 linguri făină
- -1 praf de sare
- -1 praf de copt
- -1 lingura esență de vanilie
- -2 linguri ulei
- -2 linguri cacao
- -tavă de 26 cm
Sirop:
- -200 g zahăr
- -300 ml apă
- -1 sticluță esență rom
Crema ganache
- -450 ml smantână pentru frișcă
- -450 g ciocolată 50 %cacao
- -120 g zahăr
- -120 g unt
- – 200 ml smântână pentru frișcă (pe lângă cei 450 ml)
- -200 g ciocolată neagră (55 % cacao)
- -240 ml frișcă lichidă
- -50 g unt
Mod de preparare blat tort Amandină:
Bateti albusurile cu praful de sare si zaharul pana devin o spuma lucioasa. Adaugati galbenusurile, esenta de vanilie si le incorporati cu o spatula. Adaugati faina impreuna cu praful de copt si praful de cacao iar la final adaugati si uleiul. Intr-o tava cu diametrul 26 cm turanati compozitia si o dati la 150 de grade timp de 50 de minute. Nu deschideti cuptorul deloc! Odată trecute cele 50 de minute, închideti cuptorul și lăsați blatul acolo, până se raceste.
Mod de preparare sirop:
Puneți toate ingredientele intr-un vas pe foc. Când zaharul s-a dizolvat, opriti focul și lăsați să se racească, apoi puteți folosi siropul format.
Mod de preparare cremă ganache:
Într-o oala pe foc puneți smântâna pentru frișcă. Când dă în clocot, adăugati zahărul și ciocolata, trageți oala de pe foc și amestecați continuu, până se topește. Adăugați apoi și untul și amestecați energic. Lăsați crema la frigider peste noapte, sau cel putin 3 ore. Odată trecut acest timp, turnați smântâna pentru frișcă rece (cei 200 ml) peste ciocolată și mixati. Făcând toate acestea, o să vă iasă o crema super delicioasă!
Mod de preparare glazură:
Intr-un vas pe foc puneti frisca lichida, iar când vedeți că a ajuns la punctul de fierbere, opriti focul, adăugati ciocolata rupta bucățele și amestecati energic. Adaugati untul, iar după ce acesta s-a topit, lăsați compoziția să ajunga la temperatura camerei și apoi puteți folosi glazura.
Mod de asamblare tort Amandină:
Tăiati blatul in 3 parti egale pe orizontal. Însiropati fiecare parte și umpleti tortul cu crema ganache. Cu crema rămasă, finisați fumos tortul și il decorați. Eu am folosit fructul physalis pentru decor, acesta găsindu-se în supermarket. Marginile de jos le-am decorat cu nucă zdrobită. Florile de pe tort sunt facute cu duză 2D din setul de 38 de piese profesionale, pe care îl gasiți in magazinul meu online.
Puteți urmări mai jos rețeta video a acestui tort Amandină:
Recenzii (11)
Recenzii
Adriana
06-01-2023
Mulțumesc pentru rețetă! A ieșit ft bine, nu am avut fructele.
Elena Madarasan
28-12-2022
Mulțumesc pentru rețetă
Elena
30-12-2021
“ Eu am folosit fructul physalis pentru decor, acesta găsindu-se în supermarket.”
AnytaCooking
13-11-2020
Aveti reteta video aici https://www.youtube.com/watch?v=OsQx3OwiOMo&t=4s
Ramona
05-11-2020
Nu stiu daca am inteles corect crema dupa ce termini de facut prima parte cu smantana de frisca ciocolata si untul lasat la rece.... i se adauga din nou smantana din cutie sau batuta facuta frisca
Titiana
24-06-2020
Arata bestial! Nota 10 cu felicitari! Am facut un blat dar normal fara ulei, si am sa incerc crema si glazura de la tortul tau
19-06-2020
Felicitari!
19-06-2020
Bună seara! Arata minunat cu siguranță îl voi încerca.
Ana
14-05-2020
Superb!
ana
20-03-2019
ce fructe ai pus pe tort?
Ana Tepar
20-03-2019
Bună sant foarte fericită ca mi am achiziționat seturile de duze datorita doamnei Anyta si vreu sa i multumesc sant f multumita si de abia aștept sa pot posta un tort pe pe care am sa l fac cat mai repede!
Retete recomandate
Retete Recente
Tort cu cremă de zahăr ars și mere, o combinație absolut minunată, trebuie sa incercati neaparat! Ingrediente pt Caramel: -200 grame zahăr Ingrediente pt Strat de mere: -6 mere medii -30 grame un ...
Acest Cheesecake OREO este super delicios și foarte ușor de pregătit, fiindcă nu are multe ingrediente și se prepară fără coacere. Mult spor! Ingrediente Blat: -250 g biscuiți oreo -50 ...
Cheesecake fără coacere cu afine, un cheesecake super cremos, delicios și fără gelatină! Acest cheesecake fără coacere cu ciocolată albă, afine și cremă de zmeură se pregateste foarte usor, este numai ...
Cheesecake cu lămâie fără coacere, unul dintre cele mai bune pe care l-am gustat până acum. Conține o compoziție cremoasă, usoară, dulce-acrisoară si cu multe fructe gustoase. Copiilor le- ...
Blat de tort pufos cu vanilie, ce poate fi folosit la o varietate largă de torturi. Dacă încercați această rețetă veți avea parte de un rezultat uimitor, blatul fiind înalt și cu o textură ...
Tort trio de ciocolată este alcătuit din 3 straturi: ciocolata amaruie, cu lapte și albă. Este o rețetă delicioasă și rapidă, nefiind nevoie de cvoacere. Mai este cunoscută și ca: Trei Ciocolate, Trei ...
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *