Pentru a realiza aceasta reteta am folosit urmatoarele:
-
Set 8 Conuri pentru Rulouri din inox – Anyta CookingVânzare Produs de vânzare
55,00 lei49,00 lei -
Pastaie de Vanilie Bourbon 100% naturala – aprox 5 gr. – Anyta CookingVânzare Produs de vânzare
35,00 lei23,00 lei -
Sucitor cu strat antiaderent – Decora90,00 lei
-
Tava de Copt – 30 X 40 X H 7,5 CM – Decora88,00 lei
Vezi reteta video aici :
MOD DE PREPARARE ALUAT FRAGED PENTRU RULOURI.
In bolul mixerului punem ouăle,untul rece,zahărul ,coaja de lamaie,sarea si o linguriță extract de vanilie si mixam 3-4 minute. Începem sa adaugam faina si laptele putin cate putin si framantam pana obtinem un aluat elastic,scoatem aluatul il punem pe o folie alimentară si il dam la frigider pentru o jumătate de ora.
Am intins foaia de aluat in forma rectangulara de cca. 40 x 30 cm. I-am ajustat marginile ca sa fie drepte. Cu un cutit am taiat pe lung fasii late de cca. 3 cm si lungi de vreo 40 cm.
CUM SE RULEAZA CORNETELE SAU RULOURILE?
Folosim setul de 8 conuri marca Anyta Cooking . Se incepe de la varf si se merge in spirala spre baza mai larga. La varf se ciupeste un pic aluatul ca sa se inchida bine,putem lasa aluatul pe masa si rasucim conul avand grija ca fiecare spira sa acopere partial stratul anterior. Am uns conurile cu galbenus batut,am presărat putin zahar si le-am copt in cuptorul preincalzit la 160 de grade timp de 20 de minute.
Mod de preparare crema.
Punem amidonul intr-un vas , adaugă puțin lapte rece peste el si amestecam. Intr-un alt vas punem galbenusurile impreuna cu zahărul si amestecăm bine bine. Turnam amidonul peste oua. Laptele ramas il aducem la punctul de fierbere,cand laptele incepe sa fiarba il oprim si cu grija il turnam peste oua,amestecam energic. Punem peste aceasta compozitie pasta de vanilie si dăm la foc mic pana se ingroasa.
Umplere:
Umplem cornetele cu crema de vanilie,cornetele trebuie sa fie reci la fel si crema,pentru a umple mai usor folosim un pos,le puteti pudra cu zahar sau consuma ca atare. Pana la urmatoarea reteta va doresc toate cele bune si spor la treaba!!!