Grid star text-message

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Tort Stracciatella - Anyta Cooking

Data:02-11-2019

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

30

Gatire

30

Timp total

60

Bucatarie

ROMANEASCA

PORTII

14

FEL

DESERT

Am pregătit acest Tort Stracciatella de ziua mamei mele, care a împlinit 50 de ani. Este ușor de pregătit și este foarte gustos! Vă las informațiile necesare pentru pregătirea acestui tort Stracciatella. Încercați rețeta și trimiteți-mi opiniile despre ea. Cu drag, Anyta!

Ingrediente

Blat:

  • – 250 g biscuiți zdrobiți
  • – 140 g unt topit
  • – 30 g praf de cacao

Cremă:

  • – 500 g iaurt stracciatella
  • – 200 g zahăr
  • – 100 ml lapte
  • – 25 g gelatină
  • – 500 ml smântână pentru frișcă
  • – 100 g ciocolată tăiată mărunt

Glazură:

  • – 150 ml smântână pentru frișcă
  • – 200 ml ciocolată
  • – 40 g unt

Carte Decor:

  • – zmeură
Mod de preparare

Mod de preparare blat tort Straciatella:
Puneți cele 250 g biscuiți zdrobiți într-un bol, împreună cu praful de cacao, apoi amestecați ușor cu untul topit. Aranjați compoziția într-o tavă rotundă cu ajutorul unei lingure sau spatule. Din magazinul nostru online puteți cumpăra tăvi de silicon rotunde, care rezistă la temperaturi între – 40 până la + 230 de grade și fiecare are diametrul de 25 cm. Lăsăm tava la frigider până pregătim restul ingredientelor.

Mod de preparare cremă:
Hidratăm în apă rece cele 25 g de gelatină. Așteptăm până se hidratează bine, apoi introducem gelatina în 100 ml de lapte cald. Punem smântâna pentru frișcă (500 ml) în bolul mixerului și mixăm puțin la treapta mică, apoi la treapta mare, până primește o consistență cremoasă. Adăugăm zahărul și mixăm mai departe până se face o frișcă tare.

Turnăm iaurtul de stracciatella într-un bol împreună cu gelatina dizolvată. Adăugăm compoziția de iaurt în frișcă și amestecăm încet cu mișcări circulare și lente, să nu scoatem aerul din compoziție. La urmă adăugăm și ciocolata tăiată mărunt. Punem crema preparată peste blat. Lăsăm tortul la frigider în timp de 4-5 ore.

Mod de preparare glazură:
Punem ciocolata în smântâna pentru frișcă, amestecăm bine și adaugăm untul, amestecând continuu. Turnăm glazura peste tort și lăsăm la frigider până se răcește bine.

Decorare:
Puteți folosi bucăți/fulgi de ciocolată, sau bucăți de fructe. Pentru un aspect și mai atrăgător puteți folosi setul profesional de duze din magazinul meu.

GATA! Tortul Stracciatella este gata de servit! POFTĂ BUNĂ!

anytacooking.ro

Rețetă de la cremă folosită la tortul Straciatella :

Rețeta video Tort Stracciatella :

✔ VIZITEAZĂ SITE-UL MEU

✔ ABONEAZĂ-TE AICI la canalul meu de Youtube

✔ URMĂREȘTE-MĂ și pe FACEBOOK

Carte

✔ TE INVIT ȘI ÎN GRUPUL meu de Facebook (unde zilnic lumea postează rețete făcute acasă, suntem mai mult de 1,2 milioane de membrii )

Recenzii (1)

Recenzii

Ioana

12-06-2020

Unde se gaseste iaurt straciatela?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

Tort cu Cremă de Zahăr Ars și Mere

Tort cu cremă de zahăr ars și mere, o combinație absolut minunată, trebuie sa incercati neaparat! Ingrediente pt Caramel: -200 grame zahăr Ingrediente pt Strat de mere: -6 mere medii -30 grame un ...

Vezi reteta
Cheesecake OREO fără coacere

  Acest Cheesecake OREO este super delicios și foarte ușor de pregătit, fiindcă nu are multe ingrediente și se prepară fără coacere. Mult spor! Ingrediente Blat: -250 g biscuiți oreo -50 ...

Vezi reteta
Cheesecake fără coacere cu afine (cremos, delicios și fără gelatină) - Anyta Cooking

Cheesecake fără coacere cu afine, un cheesecake super cremos, delicios și fără gelatină! Acest cheesecake fără coacere cu ciocolată albă, afine și cremă de zmeură se pregateste foarte usor, este numai ...

Vezi reteta
Cheesecake cu lămâie fără coacere - Anyta Cooking

Cheesecake cu lămâie fără coacere, unul dintre cele mai bune pe care l-am gustat până acum. Conține o compoziție cremoasă, usoară, dulce-acrisoară si cu multe fructe gustoase. Copiilor le- ...

Vezi reteta
BLAT DE TORT PUFOS ȘI ÎNALT CU VANILIE - Anyta Cooking (Cea mai bună rețetă)

Blat de tort pufos cu vanilie, ce poate fi folosit la o varietate largă de torturi. Dacă încercați această rețetă veți avea parte de un rezultat uimitor, blatul fiind înalt și cu o textură ...

Vezi reteta
TORT TRIO DE CIOCOLATA RETETA PAS CU PAS - Anyta Cooking

Tort trio de ciocolată este alcătuit din 3 straturi: ciocolata amaruie, cu lapte și albă. Este o rețetă delicioasă și rapidă, nefiind nevoie de cvoacere. Mai este cunoscută și ca: Trei Ciocolate, Trei ...

Vezi reteta

Produse Recomandate

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: