PREPARARE
40Gatire
40Timp total
80Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
15FEL
DESERTTort Diplomat cu fructe de pădure (Charlotte), făcut cu mult drag pentru o domnișoară de ziua ei. Pot spune doar atât: toți invitații au fost încântați! Este un tort foarte ușor de pregătit, gustos și cu un aspect de neuitat. Merită încercat! Mult spor!
IngredienteCompoziție:
- -aproximativ 550 g pișcoturi
- -120 gr zahăr
- -250 ml lapte călduț
- -12 g gelatină neutră (fără gust)
- -700 ml smântână pentru frișcă
- -350 g dulceață de fructe de pădure (eu am folosit de zmeură)
Sirop:
- -100 ml apă
- -50 gr zahăr
- -5 g gelatină
Decor:
- -căpșuni
- -zmeură
- -mure
Mod de preparare cremă tort diplomat cu fructe de pădure:
Hidratăm gelatina în apă rece, timp de 5 minute. Apoi o vom scurge, adăugăm un pic de apă calduță și o dăm 10 secunde la microunde. Batem smântâna pentru frișcă cu zahărul. Adăugăm dulceața, gelatina dizolvată în puțină apă caldă (sau lapte) și omogenizăm, cu ajutorul unei spatule.
Mod de asamblare:
Urmează să așezăm pișcoturile în tava rotundă detașabilă cu diametrul de 23 cm. Tăiem 1 cm din pișcoturi, așa le vom putea așeza mai bine în formă. Pișcoturile pentru lateral le vom înmuia doar pe o parte în lapte și le vom așeza în picioare, cu partea înmuiată spre interior. Pișcoturile pe care le punem la bază le înmuiem de tot în lapte. Punem apoi un strat de cremă și nivelăm bine. Peste cremă vom pune un rând de pișcoturi înmuiate în lapte, apoi iar un strat de cremă. Netezim vărful tortului și îl vom da la frigider pentru 6 ore.
Când tortul s-a înmuiat, îl decorăm deasupra cu căpșuni tăiate în jumate, zmeură și coacăze. Poftă bună!
Puteți urmări rețeta video mai jos:
Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *