PREPARARE
40Gatire
30Timp total
70Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
12FEL
DESERTTort cu mousse de căpșuni și ciocolată albă, un tort elegant, răcoritor și delicios, ușor de făcut, perfect pentru zilele calde de vară și nu numai. Dacă nu aveți chef să dați drumul la cuptor, aceasta este o opțiune foarte bună. Cu siguranta nu o să dați greș. Mult spor!
IngredienteBlat:
- -250 g biscuiți zdrobiți
- -80 g de unt
- -2,3 linguri de lapte
Mousse de căpșuni:
- -400 g căpșuni tăiate mărunt
- -400 ml smântână pentru frișcă
- -200 g de zahăr
- -8 g gelatină neutră
Mousse de ciocolată albă:
-400 ml smântână pentru frișcă
-300 g ciocolată albă
-8 g gelatină neutră

Mod de preparare blat tort cu mousse de căpșuni și ciocolată albă:
Amestecăm untul topit cu biscuiții zdrobiți și cu laptele. Întindem compoziția într-o formă rotundă de tort detașabilă cu diametrul de 23 de cm. Cu ajutorul unei linguri nivelăm blatul și îl dăm la frigider.
Mod de preparare mousse de căpșuni:
Punem gelatina în apă rece la hidratat. Batem apoi smântâna pentru frișcă. Vom mixa căpșunile cu zahărul, apoi le adăugăm peste frișcă și omogenizăm cu o spatulă. După ce scurgem gelatina, o introducem în 3-4 linguri de apă călduță și o băgăm pentru 10 secunde la microunde (sau până se dizolvă). Adăugăm gelatina dizolvată și răcită puțin peste frișcă și omogenizăm. Punem crema peste blatul de biscuiți, nivelăm foarte bine și o lăsăm la congelator pentru o oră.
Mod de preparare mousse de ciocolată:
Punem gelatina la hidratat în apă rece. Batem apoi 200 ml de smântâna pentru frișcă. Ciocolata o vom topi pe baine marie, împreună cu cei 200 ml de smântână rămași. Când ciocolata este rece, o punem peste frișcă și omogenizăm. După ce scurgem gelatina, o introducem în 3-4 linguri de apă călduță și o băgăm pentru 10 secunde la microunde (sau până se dizolvă) Adăugăm gelatina dizolvată peste compoziția de frișcă și ciocolată și omogenizăm. Punem mousse-ul de ciocolată peste cel de căpșuni, nivelăm bine și dăm tava la congelator, pentru cel puțin 4 ore.
Când timpul s-a scurs, vom scoate tortul și îl vom glazura și decora după bunul plac. Vă las rețeta video la glazura pe care am folosit-o eu.

Recenzii (3)
Recenzii
Ioana Vucescu
10-05-2020
❤
Mira Lacramioara
05-05-2020
Bună ziua as dori rețeta la tortul monsse de căpșuni și ciocolata alba
mihaela
12-07-2019
Buna ziua, as dori sa incerc acest tort se poate reteta? Tort cu mousse de capșuni și ciocolată alba. multumesc
Retete recomandate
Retete Recente
Tort cu cremă de zahăr ars și mere, o combinație absolut minunată, trebuie sa incercati neaparat! Ingrediente pt Caramel: -200 grame zahăr Ingrediente pt Strat de mere: -6 mere medii -30 grame un ...
Acest Cheesecake OREO este super delicios și foarte ușor de pregătit, fiindcă nu are multe ingrediente și se prepară fără coacere. Mult spor! Ingrediente Blat: -250 g biscuiți oreo -50 ...
Cheesecake fără coacere cu afine, un cheesecake super cremos, delicios și fără gelatină! Acest cheesecake fără coacere cu ciocolată albă, afine și cremă de zmeură se pregateste foarte usor, este numai ...
Cheesecake cu lămâie fără coacere, unul dintre cele mai bune pe care l-am gustat până acum. Conține o compoziție cremoasă, usoară, dulce-acrisoară si cu multe fructe gustoase. Copiilor le- ...
Blat de tort pufos cu vanilie, ce poate fi folosit la o varietate largă de torturi. Dacă încercați această rețetă veți avea parte de un rezultat uimitor, blatul fiind înalt și cu o textură ...
Tort trio de ciocolată este alcătuit din 3 straturi: ciocolata amaruie, cu lapte și albă. Este o rețetă delicioasă și rapidă, nefiind nevoie de cvoacere. Mai este cunoscută și ca: Trei Ciocolate, Trei ...
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *