PREPARARE
60Gatire
60Timp total
120Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
12FEL
DESERTTort cu cremă de caramel și blat de cacao, sună bine, nu-i așa? Mai ales sub forma unui ghiveci de trandafiri. Încearcă-l și tu și lasă-mi părerea ta în comentarii. Mult spor!
IngredienteBlat :
- -7 ouă
- -7 linguri zahăr
- -7 linguri făină
- -3 linguri cacao
- -3 linguri ulei
- -1 praf de copt
- -o formă de ghiveci (sau orice altă tavă)
Sirop:
- -250 ml apă
- -zahăr după gust
- -esență de rom după gust
Cremă caramel:
- -200 g zahăr
- -200 ml smântână pentru frișcă
- -100 g unt
- -150 ml smântână pentru frișcă
- -100 g albușuri de ou( aprox 4 ouă)
- -200 gr zahăr
- -1 lingură zeamă de lâmăie
- -350 g unt de la temperatura camerei( grasime 82 % neaparat)
- -100 g ciocolată
- -100 ml smântână pentru frișcă
Mod de preparare blat tort cu cremă de caramel:
Mixati albusurile cu zaharul,adaugati galbenusurile. Puneti faina,praful de copt,cacaoa si uleiul,omogenizati bine. Turnati compozitia in forma tapetata cu hartie si dati la cuptor pentru aproximativ 1 ora la 150 de grade.
Mod de preparare cremă caramel:
Zaharul se caramelizeaza. Se da deoparte si turnam 200 ml frisca lichida (aveti griija sa nu va ardeti cu aburi). Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste caramelul . Cand compozitia incepe sa se ingroase e moment in care punem si untul, amestecand continuu. Fierbem compozitia pana caramelul ajunge la consistenta dorita,nu lasati foarte multa sa se ingroase deoarece cand o sa se raceasca se va mai ingrosa. Cand caramelul sa racit,am pus smantana pentru frisca peste el si am mixat.
Mod de preparare sirop:
Punem într-un vas apa, zahărul și esența de rom. Când dă în clocot, tragem de pe foc și lăsam să se răcească.
Mod de preparare cremă de unt cu bezea elvețiană:
Puneti un bol de inox pe baie de abur. Adaugati albusurile, zahărul si amestecati energic pana se topeste zaharul. La final adaugati sucul de lamaie. Transferati albusurile in bolul mixerului, care este si el caldut și bateți până se formează bezeaua și este rece. Dupa ce bezeaua este gata, adăugati untul și mixati încă 1 minut.
Mod de preparare ciocolată pt decor:
Puneți ciocolata în smântâna pentru frișcă fierbinte și amestecați până se topește.
Ansamblare tort:
Tăiați blatul în 5 părți egale. Umpleți tortul cu cremă de caramel, dar nu înainte de a însiropa fiecare blat. Finisați tortul cu crema de unt albă, apoi faceți trandafirii.
Decor:
Am decorat tortul cu ciocolată și am format biluțe din fondant in jurul lui.
Sper să va fie de folos această rețetă. Îndrăzniți să o faceți și voi, că nu este chiar așa de grea. Sunt sigură că vă va ieși un tort cu cremă de caramel delicios! Dacă nu v-ați abonat încă la canalul meu de Youtube, vă încurajez să o faceți și să-mi scrieți ce fel de rețete ați mai vrea să filmez. Vă salut cu drag, Anyta!
Mai jos puteți accesa rețeta video:

Recenzii (8)
Recenzii
08-08-2020
Foarte buna rețetă, cu siguranță o voi încerca de ziua fetitei mele care este la sfârșitul acestei luni.
Toma florentina
03-03-2019
Șanț de folos rețetele si mi plac f mult,cat costa platoul rotativ?,aster si alte rețete ușoare de tort mai ales ca se apropie ziua ficei mele si vreau sa duc unul la grădiniță dar fara marțipan sau cu pasta de zahar ,nu mi plac ,ceva simplu si usor
Toma florentina
03-03-2019
Șanț de folos rețetele si mi plac f mult,cat costa platoul rotativ?,aster si alte rețete ușoare de tort mai ales ca se apropie ziua ficei mele si vreau sa duc unul la grădiniță dar fara marțipan sau cu pasta de zahar ,nu mi plac ,ceva simplu si usor
Lena
02-03-2019
superb este cosul mi ai dat o idee sa fac ceva nou de 8 Martie toate retetele tale sunt foarte bune pe rand le fac am facut din ele au iesit multumesc pt retete Anyta te pup
Borșan Livia
02-03-2019
Super bine arata minunat Felicitări
barabula geta
02-03-2019
foarte frumos
Nadia Soare
02-03-2019
Toate retetele sunt minunate iar acest tort ptr 8 martie,e spectaculos.Cu siguranta îl voi încerca!
Steluta
08-01-2019
Am primit setul de 38 de duze și sunt foarte mulțumită de el! Pentru asta am mai revenit cu o comandă pentru platoul rotativ! Îți mulțumesc Anyta pentru tot!
Retete recomandate
Retete Recente
Tort cu cremă de zahăr ars și mere, o combinație absolut minunată, trebuie sa incercati neaparat! Ingrediente pt Caramel: -200 grame zahăr Ingrediente pt Strat de mere: -6 mere medii -30 grame un ...
Acest Cheesecake OREO este super delicios și foarte ușor de pregătit, fiindcă nu are multe ingrediente și se prepară fără coacere. Mult spor! Ingrediente Blat: -250 g biscuiți oreo -50 ...
Cheesecake fără coacere cu afine, un cheesecake super cremos, delicios și fără gelatină! Acest cheesecake fără coacere cu ciocolată albă, afine și cremă de zmeură se pregateste foarte usor, este numai ...
Cheesecake cu lămâie fără coacere, unul dintre cele mai bune pe care l-am gustat până acum. Conține o compoziție cremoasă, usoară, dulce-acrisoară si cu multe fructe gustoase. Copiilor le- ...
Blat de tort pufos cu vanilie, ce poate fi folosit la o varietate largă de torturi. Dacă încercați această rețetă veți avea parte de un rezultat uimitor, blatul fiind înalt și cu o textură ...
Tort trio de ciocolată este alcătuit din 3 straturi: ciocolata amaruie, cu lapte și albă. Este o rețetă delicioasă și rapidă, nefiind nevoie de cvoacere. Mai este cunoscută și ca: Trei Ciocolate, Trei ...
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *