PREPARARE
20Gatire
30Timp total
50Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
15FEL
DESERTAcest tort cu fructe de pădure fără coacere este un tort foarte delicios, răcoritor, numai bun pentru zilele călduroase de vară. Tortul cu fructe de pădure poate conține: zmeură, afine, mure, coacăze, etc. Aroma fructelor de pădure este foarte delicioasă în combinație cu frisca. Dacă vă plac torturile fără coacere, vă recomand și această rețeta de cheesecake fără coacere. De ce mai aveți nevoie pentru realizarea acestui tort delcios? De o tavă detașabilă din silicon. Eu am folosit tava detașabilă de 25 cm cu sticlă temperată, care se găsește în magazinul meu online. Am încredere că vă va ieși un tort minunat! Mult spor!
IngredienteBlat:
- -220 gr de bicuiți
- -100 gr unt topit
- -tavă detașabilă de 25 cm
Mousse
- -500 gr de fructe de pădure (pot fi proaspete sau congelate)
- -600 ml de smântână pentru frișcă
- -17 gr de gelatină
- -180 gr de zahăr
- -100 ml lichior de portocale (dacă nu aveți îl puteți înlocui cu apă)
Decor
- -150 ml smântână pentru frișcă
- -ciocolată albă pentru a răzui (50 gr aprox)
- -fructe de pădure la alegere

Mod de preparare blat tort cu fructe de pădure:
Zdrobim biscuiții, adăugăm untul topit peste ei, omogenizăm bine și turnăm compoziția în tava detașabilă. Nivelăm și o dăm la frigider, timp în care ne ocupăm de mousse.
Mod de preparare mousse:
Pentru început, punem gelatina la hidratat în apă rece, pentru aproximativ 10 minute. Batem frișca puțin, până observăm că este semibătută.
Punem apoi într-o oală pe foc fructele de pădure, zahărul și lichiorul de portocale. Lăsăm să fiarbă la foc mic, pentru aproximativ 5 minute. După ce au trecut cele 5 minute, zdrobim fructele foarte fin și le trecem printr-o sită pentru a retrage semințele din fructe. Stoarcem gelatina de apă și o introducem in piure-ul de fructe, amestecând energic până se topește (daca e nevoie mai punem puțin pe foc până se topește gelatina). Lăsam piure-ul să ajungă la temperatura camerei, după care îl turnăm peste frișca semnibatută și omogenizăm bine. Turnăm compoziția peste blatul de biscuiți, nivelăm și dăm tava la frigider peste noapte, sau minim 4 ore.
Decor:
Decorăm cu frișcă pe margini, pe mijloc răzuim ciocolata, iar la final vom așeza câteva fructe deasupra, după gustul fiecaruia.

Sper din tot sufletul că veți încerca această rețetă și vă invit să postați pozele pe grupul meu culinar Rețete Culinare Împreună – Anyta Cooking. Multă sănătate!
Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Retete recomandate
Retete Recente
Tort cu cremă de zahăr ars și mere, o combinație absolut minunată, trebuie sa incercati neaparat! Ingrediente pt Caramel: -200 grame zahăr Ingrediente pt Strat de mere: -6 mere medii -30 grame un ...
Acest Cheesecake OREO este super delicios și foarte ușor de pregătit, fiindcă nu are multe ingrediente și se prepară fără coacere. Mult spor! Ingrediente Blat: -250 g biscuiți oreo -50 ...
Cheesecake fără coacere cu afine, un cheesecake super cremos, delicios și fără gelatină! Acest cheesecake fără coacere cu ciocolată albă, afine și cremă de zmeură se pregateste foarte usor, este numai ...
Cheesecake cu lămâie fără coacere, unul dintre cele mai bune pe care l-am gustat până acum. Conține o compoziție cremoasă, usoară, dulce-acrisoară si cu multe fructe gustoase. Copiilor le- ...
Blat de tort pufos cu vanilie, ce poate fi folosit la o varietate largă de torturi. Dacă încercați această rețetă veți avea parte de un rezultat uimitor, blatul fiind înalt și cu o textură ...
Tort trio de ciocolată este alcătuit din 3 straturi: ciocolata amaruie, cu lapte și albă. Este o rețetă delicioasă și rapidă, nefiind nevoie de cvoacere. Mai este cunoscută și ca: Trei Ciocolate, Trei ...
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *