Tort cu cremă de zahăr ars și mere, o combinație absolut minunată, trebuie sa incercati neaparat!
Ingrediente pt Caramel:
-200 grame zahăr
Ingrediente pt Strat de mere:
-6 mere medii
-30 grame unt
-1 linguriță scorțișoară.
Ingrediente pt Cremă de zahăr:
-4 ouă
-500 ml lapte
-80 grame zahăr
-1 linguriță esență de vanilie, marca Anyta Cooking
Ingrediente pt Blat:
-4 ouă
-3 linguri zahăr
-4 linguri făină
-1/2 plic praf de copt.
Mod de preparare:
Caramelizăm zahărul și tapetăm tava de copt cu el, tava are 18 cm.
Topim untul, adăugăm merele și le călim 3 minute, apoi adăugăm scorțișoară peste ele și le așezăm în tava peste zahărul caramelizat.
Pregătim cremă de zahăr ars:
Batem ouăle într-un vas, împreună cu zahărul, esența de vanilie, adăugăm laptele și turnăm compoziția peste mere.
Dăm tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 40 de minute pe baie de abur.
Pregătim blatul:
Batem albușurile cu zahărul timp de 5 minute, apoi adăugăm gălbenușurile, esența de vanilie, praful de copt și făina puțin câte puțin, incorporăm totul și turnăm aluatul peste cremă de zahăr ars.
Nivelăm frumos și dăm din nou tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 40 de minute.
La final decorăm după bunul nostru plac, eu am decorat cu frișcă, la fel puteți face și voi.
Dacă v-a plăcut rețeta, urmăriți Anyta Cooking pentru mai multe rețete delicioase!
Puteti vedea reteta video aici:
Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *