PREPARARE
30Gatire
30Timp total
60Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
12FEL
DESERTTort cu cireșe, frișcă și mascarpone, o combinație minunată! Pentru ca e perioada cireșelor, iar la mine în casa a fost sărbătoare (ziua de naștere a băiatului meu), m-am gândit să fac un tort deosebit, care să conțină fructe de sezon. Fiind foarte delicios și ușor de făcut, vi-l recomand și vouă. Mult spor!
IngredienteBlat: (tavă rotundă 23 cm)
- -8 ouă
- -400 g de făină
- -350 g zahăr
- -150 ml apă
- -150 ml ulei
- -1 plic praf de copt
- -1 vârf de cuțit de sare
- -1 linguriță esență de vanilie
Cremă:
- -1L smântână pentru frișcă
- -300 gr mascarpone
- -200 gr zahăr
- -1 linguriță esență de vanilie
- -500 g cireșe curățate
Mod de preparare blat tort cu cireșe:
Vom tapeta tava cu diametrul de 25 de cm cu hârtie de copt. Vom unge tava cu un spray antilipire sau cu unt. Separăm gălbenușurile de albușuri. Vom mixa albușurile cu un praf de sare la viteză medie, timp de 2-3 minute, până se desfac și formează bule. Vom adăuga peste ele jumătate din cantitatea de zahăr și vom bate albușurile la viteză maximă până se fac bezea. Zahărul rămas îl vom pune peste gălbenușuri, împreună cu amestecul de apă și ulei. Turnăm apoi o linguriță de esență de vanilie și cu ajutorul unui tel vom amesteca energic, până când compoziția va deveni cremoasă.
Într-un bol vom amesteca făina cu praful de copt și le vom cerne peste compoziția de gălbenușuri. În același timp vom amesteca până obținem o masă omogenă. Transferăm aluatul moale obținut într-un vas mai mare. și vom încorpora bezeaua cu mișcări circulare. Trebuie să avem grijă să nu distrugem bulele de aer. Turnăm compoziția în tavă și o vom pune în cuptorul preîncălzit la 150 de grade, timp de o oră. Vom lăsa blatul la răcit înainte de utilizare și îl putem întoarce invers, pentru o forma mai frumoasă (eu așa îl prefer).
Mod de preparare cremă de mascarpone:
Batem crema mascarpone, împreună cu zahărul și esența de vanilie, până devin o cremă. După care adăugăm smântâna pentru frișcă și batem, până obținem consistența dorită.
Mod de preparare sirop:
Vom pune siropul de cireșe, apa și zahărul pe foc și vom amesteca bine pâna când, acesta din urmă se va topi.
Mod de asamblare tort cu cireșe:
După ce blatul s-a răcit, îl tăiem în 3 părți egale și vom începe asamblarea. Într-o tavă rotundă detașabilă de silicon vom așeza primul blat și îl vom însiropa bine cu sirop de cireșe. Punem apoi un strat de cremă și netezim. Peste cremă vom pune cireșe cât de multe dorim. Punem al doilea blat deasupra și repetăm procesul. Al treilea blat îl vom însiropa pe o parte și apoi îl vom pune cu fața însiropată în jos. În vârf punem crema rămasă, îmbrăcând cu grijă și pe margine tortul.
Decor:
Pe margini am decorat cu ciocolată răzuită, iar pe tort cu bezele și cireșe.
Poftă bună!
Dacă nu v-ați abonat încă la canalul meu de Yotube, vă încurajez să o faceți și să-mi lăsați comentarii la rețetele pe care le apreciați. Vă îmbrățișez cu drag!
Puteți urmări rețeta video mai jos:
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *