PREPARARE
50Gatire
60Timp total
110Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
8FEL
DESERTTort cifră cu cremă ganache și blat de cacao, un deliciu aparte! Copii mei adoră crema ganache, astfel că îmi place să-i surprind adesea cu fel de fel de torturi sau prăjituri în care să o includ. Dacă ești și tu fan ganache, nu ezita să încerci această rețetă. Mult spor!
IngredienteBlat(tavă 25×35 cm):
- -14 ouă
- -1 linguriță sare
- -300 g zahăr
- -80 ml apă
- -80 ml ulei
- -400 g făină
- -4 linguri cacao
- -2 lingurițe praf de copt
- -2 lingurițe esență de vanilie
Sirop:
- -200 ml apă
- -1 lingură cappuccino
- -4 linguri de zahăr
- -5 ml esență de rom
Cremă:
- -450 ml smântână pentru frișcă
- -450 g ciocolată cu 50% cacao
- -120 gr zahăr
- -120 g unt cu 82% grăsime
- -200 ml smântână pentru frișcă (pe lângă cei 450 ml)
Mod de preparare blat:
Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile cu sarea si jumate din zahar,pana de vine o spuma lucioasa. Mixati galbenusurile cu zaharul pana se schimb la culoare,apoi le adaugati peste albusurile batute. Cerneți făina puțin câte puțin și o încorporați în compoziție, împreună cu praful de copt și cacao. La final, adăugați esenta de vanilie, uleiul și apa.
Împartiti aluatul în 2 părți egale și coaceti 2 blaturi, în tava tapetata cu hartie de copt. Dați tava la cuptorul electric la 150 de grade cu ventilație, timp de aproximativ. Dacă nu aveți un robot bun de bucătărie, vă recomand sa faceti pe rand 2 blaturi, adică, faceti 7 oua, apoi alte 7, cu jumate din fiecare cantitate. Spun asta pentru că o să va fie greu să mixati 14 ouă odată. Când blaturile sunt reci, le taiati în două pe fiecare. Eu am imprimat numerele pe coala A4, apoi le-am am decupat.
Mod de preparare sirop:
Vom pune o cratiță pe foc, vom turna apa, lingura de capuccino, zahărul și esența de rom și vom amesteca, până se înfierbântă siropul și se topește zahărul. Vom lăsa apoi siropul la răcit și ne vom ocupa de cremă.
Mod de preparare cremă ganache:
Într-o oală pe foc puneți smântână pentru frișcă. Când dă în clocot, adăugați zahărul și ciocolata. Trageîi oala de pe foc, amestecați continuu până se topește, apoi adăugați untul și amestecați energic. Lăsați crema la frigider peste noapte sau cel puțin 3 ore. Odată trecut acest timp, turnați smântâna pentru frișcă peste ciocolată și mixați.
Mod asamblare tort cifră cu cremă ganache:
Însiropați partea de jos a blatului, apoi cu ajutorul unui dui decorați cu cremă. După însiropați cealaltă parte și puneți peste primul blat. Decorați din nou cu cremă pe deasupra. Faceți la fel cu cealaltă cifră, apoi decorați cu ce va trece prin cap.
Dacă vreți să vedeți și mai multe rețete, care mai de care mai rapide și delicioase, vă invit să vă abonați la canalul meu de Youtube, unde postez săptămânal gustări creative și sper să vă fiu o inspirație.
Vă îmbrățișez pe toti cu drag, Anyta!
Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *