Tagliatelle cu carne tocată și brânză, de această dată cu un sos de tomate și brânză topită:
Ingrediente:
250 g tagliatelle
300 g carne tocată (vită sau pui)
1 ceapă mare
2 linguri ulei de măsline
2 căței de usturoi
1 conservă de roșii tăiate (400 g) sau 4-5 roșii proaspete.
200g brânză( mozzarella)
50 g parmezan ras (pentru servire)
Sare și piper după gust
O linguriță de zahăr (pentru echilibrarea acidității roșiilor)
Opțional: busuioc proaspăt
Instrucțiuni:
1. Fierberea pastelor:
Fierbe tagliatellele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până devin al dente.
După ce sunt fierte, scurge-le și păstrează puțină apă de la fiert (cam 100 ml) pentru a adăuga mai târziu la sos, dacă este necesar.
2. Pregătirea sosului:
Într-o tigaie mare, încinge uleiul de măsline și adaugă ceapa tăiată mărunt.
Călește-o până devine transparentă, cam 3-4 minute.
Adaugă usturoiul tocat și călește-l pentru încă un minut, având grijă să nu se ardă.
Pune carnea tocată în tigaie și gătește-o până devine rumenă, amestecând pentru a o desface în bucăți mici.
Dacă folosești roșii proaspete, taie-le cuburi și adaugă-le în tigaie.
Dacă folosești roșii din conservă, adaugă-le direct.
Adaugă o linguriță de zahăr pentru a reduce aciditatea roșiilor și condimentează cu sare și piper după gust.
Lasă sosul să fiarbă la foc mic timp de 10-15 minute, până când roșiile se fierb bine și sosul se îngroașă puțin.
3. Adăugarea brânzei:
După ce sosul a fiert, adaugă brânza aleasă (brânză de vaci, ricotta sau mozzarella) și amestecă până se topește și se încorporează complet în sos,mai adaugă un polonic de apa ,de pe paste,lasă să se gătească încă 1 minut la foc mediu.

Adaugă tagliatellele fierte în sosul de carne și roșii, amestecând ușor pentru a le acoperi bine cu sos.
5. Servire:
Servește tagliatellele imediat, presărând deasupra parmezan ras și, dacă dorești, câteva frunze de busuioc proaspăt pentru un gust proaspăt.
Puteti vedea reteta videi aici:
Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Retete recomandate
- -1 pui de 2 kg
- -ulei (aproximativ 100 ml)
- -sucul de la o lămâie
- -piper
- -boia
- -sare
- -vegeta
- -rozmarin
Retete Recente
Mod de preparare: 1. Sparge ouăle într-un bol și bate-le bine cu o furculiță. 2. Adaugă brânza sfărâmată cu mâna sau răzuită, după gust. 3. Încinge o tigaie an ...
Instrucțiuni: 1. Fierberea pastelor: Fierbe tagliatellele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până devin al dente. După ce sunt fiert ...
Sarmale in oala de lut. Ingrediente: 600 gr carne de porc 600 gr carne de vita 200 gr orez 150 gr pasta de rosii 2 cepe mari Sare Piper Condimente pentru sarmale Cimbru 750 gr bulion 3 foi ...
Fasole scăzută cu cârnați, o mâncare delicioasă, ieftină și la îndemâna oricui. Ingrediente: 500 g cârnați afumați 500 g fasole boabe uscată 1 ceapă mare 2-3 căței ...
Aripioare crocante stil KFC, cine le poate rezista? În zilele noastre, mulți dintre noi mai bine aleg un restaurant Fast-Food, în loc să-și găsească timp de gătit acasă. Sunt foarte popula ...
Rețeta de pulpă de miel la cuptor cu cartofi are o delicatețe aparte, fiind o rețetă cu care nu veți da greș. Încercați și voi să preparați pulpa de miel în acest mod, deoarece carnea răm& ...
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *