PREPARARE
40Gatire
40Timp total
80Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
18FEL
DESERTRulouri cu cremă de vanilie, o bunătate de pe vremea bunicii! Acestea se fac dintr-un aluat crocant, cornetele putând fi umplute cu diferite creme dulci după preferința fiecăruia (de vanilie, ciocolată, sau frișcă naturală). Mult spor!
IngredienteConuri:
- – 160 gr unt rece
- – 550 gr făină
- – 150 ml lapte
- – praf de sare
- – coaja de la 1 lămâie
- – 1 linguriță extract vanilie
- – 250 g de cașcaval
- – 50 gr zahar pudră
- – 2 ouă
Cremă de Vanile:
- – 1 L lapte
- – 80 gr amidon de porumb
- – 3 lingurițe esență de vanilie/ 1 păstaie de vanilie
- – 300 gr. zahăr
- – 12 galbenușuri
Mod de preparare aluat fraged pentru rulouri:
În bolul mixerului punem ouăle, untul rece, zahărul, coaja de lămâie, sarea și o linguriță extract de vanilie și mixăm 3-4 minute. Începem să adăugăm făina și laptele, puțin câte putin și frământăm până obtinem un aluat elastic, scoatem aluatul, îl punem pe o folie alimentară și îl dăm la frigider pentru o jumătate de oră.
Am întins foaia de aluat în forma rectangulară de cca. 40 x 30 cm. I-am ajustat marginile ca să fie drepte. Cu un cuțit am tăiat pe lung fâșii late de aproximativ 3 cm și lungi de vreo 40 cm.
Mod de rulare cornete/rulouri:
Folosim setul de 8 conuri marca Anyta Cooking . Se incepe de la varf si se merge in spirala spre baza mai larga. La varf se ciupeste un pic aluatul ca sa se inchida bine,putem lasa aluatul pe masa si rasucim conul avand grija ca fiecare spira sa acopere partial stratul anterior. Am uns conurile cu galbenus batut,am presărat putin zahar si le-am copt in cuptorul preincalzit la 160 de grade timp de 20 de minute.
Mod de preparare cremă:
Punem amidonul într-un vas, adaugăm puțin lapte rece peste el și amestecăm. Într-un alt vas punem gălbenușurile împreună cu zahărul și amestecăm bine, bine. Turnăm amidonul peste ouă.
Laptele ramas îl aducem la punctul de fierbere, iar când acesta începe să fiarbă îl oprim și cu grijă îl turnam peste ouă, amestecăm energic. Punem peste această compozitie pasta de vanilie și dăm la foc mic până se îngroasă.
Umplere cornete:
Umplem cornetele cu cremă de vanilie, cornetele trebuie să fie reci la fel și cremă, pentru a umple mai ușor folosim un poș, le puteți pudra cu zahăr sau consuma ca atare. Până la următoarea rețetă vă doresc toate cele bune și spor la treabă!

Am folosit Urmatoarele Ustensile si Ingrediente:
Pastaie de Vanilie Bourbon 100% naturala - aprox 5 gr. - Anyta Cooking
Recenzii (2)
Recenzii
Mariana Mihăescu
07-12-2022
Am cumpărat conurile de la dvs. 2 seturi, am să fac rulourile pentru Revelion. Abia aștept să văd cum ies, am să le fac după rețetă dvs. Vă mulțumesc!
mariaandresel23@gmail.com
06-12-2021
Îmi lasă gura apă abia aștept să le fac și eu va mulțumesc
Retete recomandate
Retete Recente
Salvează acum această rețetă de cozonac pufos cu smântână, nucă, cacao și rahat dulce! Această rețetă în opinia mea este cea mai bună, cozonacii ies foarte pufoși, aromați, se rup f ...
Prajitura Krantz cu nuci este usor de pregatit, are blaturi de bezea cu nucă măcinată, o crema de gălbenușuri cu unt și vanilie, iar deasupra un krantz delicios (nuci caramelizate). Este un deliciu ap ...
Prajitura Rozanyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking este o prajitură specială, răcoritoare și se topește în gură. Într-o dimineață m-am trezit si mă uitam spre cer din camera mea și ...
Prăjitura Caramelina, o savoare de nedescris! Această prăjitură rafinată a luat naștere din iubire față de dulce, întotdeauna am adorat caramelul, iar soțul meu ciocolata. Atunci am zis să &icir ...
Rulouri cu cremă de vanilie, o bunătate de pe vremea bunicii! Acestea se fac dintr-un aluat crocant, cornetele putând fi umplute cu diferite creme dulci după preferința fiecăruia (de vanilie, ci ...
Prăjitura cu brânză dulce și cacao este un adevărat deliciu. Aceasta are glazură de ciocolată și o textură foarte cremoasă. Parfumul ei dulce, cu note de cacao și coajă de portocale, mă face să ...
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *