PREPARARE
40Gatire
40Timp total
80Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
18FEL
DESERTRulouri cu cremă de vanilie, o bunătate de pe vremea bunicii! Acestea se fac dintr-un aluat crocant, cornetele putând fi umplute cu diferite creme dulci după preferința fiecăruia (de vanilie, ciocolată, sau frișcă naturală). Mult spor!
IngredienteConuri:
- – 160 gr unt rece
- – 550 gr făină
- – 150 ml lapte
- – praf de sare
- – coaja de la 1 lămâie
- – 1 linguriță extract vanilie
- – 250 g de cașcaval
- – 50 gr zahar pudră
- – 2 ouă
Cremă de Vanile:
- – 1 L lapte
- – 80 gr amidon de porumb
- – 3 lingurițe esență de vanilie/ 1 păstaie de vanilie
- – 300 gr. zahăr
- – 12 galbenușuri
Mod de preparare aluat fraged pentru rulouri:
În bolul mixerului punem ouăle, untul rece, zahărul, coaja de lămâie, sarea și o linguriță extract de vanilie și mixăm 3-4 minute. Începem să adăugăm făina și laptele, puțin câte putin și frământăm până obtinem un aluat elastic, scoatem aluatul, îl punem pe o folie alimentară și îl dăm la frigider pentru o jumătate de oră.
Am întins foaia de aluat în forma rectangulară de cca. 40 x 30 cm. I-am ajustat marginile ca să fie drepte. Cu un cuțit am tăiat pe lung fâșii late de aproximativ 3 cm și lungi de vreo 40 cm.
Mod de rulare cornete/rulouri:
Folosim setul de 8 conuri marca Anyta Cooking . Se incepe de la varf si se merge in spirala spre baza mai larga. La varf se ciupeste un pic aluatul ca sa se inchida bine,putem lasa aluatul pe masa si rasucim conul avand grija ca fiecare spira sa acopere partial stratul anterior. Am uns conurile cu galbenus batut,am presărat putin zahar si le-am copt in cuptorul preincalzit la 160 de grade timp de 20 de minute.
Mod de preparare cremă:
Punem amidonul într-un vas, adaugăm puțin lapte rece peste el și amestecăm. Într-un alt vas punem gălbenușurile împreună cu zahărul și amestecăm bine, bine. Turnăm amidonul peste ouă.
Laptele ramas îl aducem la punctul de fierbere, iar când acesta începe să fiarbă îl oprim și cu grijă îl turnam peste ouă, amestecăm energic. Punem peste această compozitie pasta de vanilie și dăm la foc mic până se îngroasă.
Umplere cornete:
Umplem cornetele cu cremă de vanilie, cornetele trebuie să fie reci la fel și cremă, pentru a umple mai ușor folosim un poș, le puteți pudra cu zahăr sau consuma ca atare. Până la următoarea rețetă vă doresc toate cele bune și spor la treabă!
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *