PREPARARE
30Gatire
20Timp total
50Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
10FEL
DESERTRuladă diplomat, o dorință ce de mult timp nu-mi dă pace. Așa că, cu intenția de a încerca ceva ce nu fac toată ziua, dar să fie și delicios, mi-am pus dorința în practică. Deci, când aveți chef de ceva dulce, dar nu foarte, răcoros și cu fructe proaspete, vă recomand să faceți această ruladă. Nu e deloc complicată și se face ușor. Spor la gătit!
IngredienteBlat:
- -5 ouă
- -un praf de sare
- -100 g de zahăr
- -1 linguriță praf de copt
- -1 linguriță esență de vanilie
- -4 linguri făină
Umplutura:
- -500 g smântână pentru frișcă
- -75 g de zahăr
- -1 kiwi
- -1/2 portocală
- -ananas (din compot)
- -4 g de gelatină
Decor:
- -colorant verde
- -câteva cireșe
Mod de preparare blat ruladă Diplomat:
Pentru început, am separat gălbenușurile de albușuri. Vom începe să batem albușurile cu un praf de sare. Adăugăm jumătate din cantitatea de zahăr și continuăm să mixăm. Într-un alt bol vom freca gălbenușurile cu zahărul rămas și le vom adăuga peste spuma de albușuri. În timp ce mixăm compoziția de albușuri, adăugăm esența de vanilie, făina puțin câte puțin și omogenizăm bine. În tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt, turnăm compoziția și nivelăm bine. Dăm la cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru 15 minute. Vom rula apoi blatul cald într-un prosop și îl lăsăm să se răcească.
Mod de preparare cremă:
Dizolvăm gelatina în apă rece, timp de 5 minute. Apoi o scurgem,turnăm apă călduță peste ea și o băgăm la microunde pentru 10 secunde. Batem smântâna pentru frișcă cu zahărul. Separăm câteva linguri de cremă pentru a decora rulada. În frișca rămasă adăugăm gelatina, aflată la temperatura camerei și omogenizăm bine.
Când blatul s-a răcit, îl desfacem și îl umplem cu frișcă și cu fructele tăiate cuburi. Rulăm apoi blatul și îl decorăm cu frișcă cu ajutorul unui poș și pe exterior. Dacă doriți, puteți pune și cireșe ca decor și să faceți liniuțe din glazură (eu așa am făcut).
Poftă bună!
Puteți urmări rețeta video mai jos:
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *