PREPARARE
30Gatire
30Timp total
60Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
10FEL
DESERTRahat de casă, o rețetă care a făcut furori în grupul culinar: Rețete Culinare Împreună-Anyta Cooking. Zeci de gospodine au încercat-o, iar apoi au postat poze cu reușita lor, fiind mulțumite de această rețetă. Deși se găsește de cumpărat cu diferite arome, adevăratul rahat turcesc este cel cu aromă de trandafiri. Vestea bună este că îl poți face destul de ușor în casă si rezistă mult timp la frigider, daca îl păstrezi corespunzător. Vă recomand cu drag să încercați rețeta pentru rahat de casă! Mult spor!
Ingrediente- 140 gr amidon de porumb
- 250 ml suc de portocale (proaspăt)
- 300 gr de zahăr
- 380 ml apă
- zeama de la o lâmăie
- 1 linguriță esență de portocale
Mod de preparare rahat de casă :
Punem într-o oala pe foc toate ingredientele și le fierbem la foc mediu timp de 10 minute până se îngroașă, apoi adaugăm zeama de lămâie. Udăm cu apa un vas de sticla și turnam compoziția de rahat în el, acoperim vasul cu folie alimentară și lașam să se răcească la temperatura camerei.
Separat facem un amestec dintr-o lingură de zahăr pudră și 3 linguri de amidon. Tăiem rahatul în bucățele și le trecem prin acest amestec. Putem folosi acest rahat la cozonac, cornulețe, prăjituri, etc. Se comportă exact că și cel din comerț, îl puteți păstra la frigidr într-o pungă sau într-o caserolă. Îl puteți face cu diferite arome: coca–cola, suc de fructe , kiwi, etc. Puteți găsi diferite arome de calitate în magazinul nostru online. Vă recomand să încercați aceasta rețetă ușoară și super sănătoasă, vă îmbrățișez cu drag!
Mulțumim Cristina! Rețeta și poza aparțin doamnei Cristina Brostic și au fost preluate cu acordul ei, de pe grupul culinar Retete Culinare Împreună. Felicitări, esti o gospodină minunată si datorita ție, această rețetă a ajuns să inspire multe alte gospodine pe grup! Mulțumim de asemenea lui Ana Maria, pentru acordul de a folosi poza principală a rețetei!
Dacă ți-a plăcut rețeta, nu uita să o distribui mai departe! Multă sănătate!
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *