GANACHE DE CARAMEL, ideal pentru a umple și decora dulciuri - Anyta Cooking
Data:07-02-2021
PREPARARE
30Gatire
30Timp total
60Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
8FEL
DESERTGanache de caramel, ideal pentru a umple sau decora prăjituri, macaronsi, batoane de ciocolată sau orice alt desert! Vă recomand să încercați și sigur îl veți îndrăgi! Mult spor!
Ingrediente- -300 ml smântână pentru frișcă
- – 30 gr glucoză lichidă
- – 180 gr zahăr
- – 200 gr ciocolată cu lapte
- – 70 gr unt cu 82% grăsime la temperatura camerei
Mod de preparare
Mod de preparare ganache:
Punem la foc smântâna pentru frișcă, împreună cu glucoza lichidă și amestecăm pentru a le omogeniza, după care lăsăm până când smântâna începe să fiarbă. Când a început să fiarbă, luăm de pe foc și turnăm intr-un bol de inox.
Începem să caramelizam zaharul. Într-o oală punem jumătate din cele 180 de grame de zahăr, și lăsăm la foc mediu până când începe să se caramelizeze. Mișcăm între timp oala ca să evităm să se ardă zahărul, când zaharul s-a topit și s-a caramelizat, adăugăm și restul de zahăr, amestecăm și lăsăm până când totul se caramelizează .
Când s-a caramelizat zahărul, oprim focul, cu mare grijă turnăm smântâna pentru frișcă peste el și amestecăm aproximativ 2 minute. Topim ciocolata cu lapte și peste ciocolată turnăm comopoziția ce am obținut-o adineaori, adică caramelul.
Lăsăm să ajungă comopozitia la 40 de grade celsius, după care incorporam untul, care este la temperatura camerei și cu blenderul de mână omogenizam bine totul . Acoperim caramelul cu folie amimentară și lăsăm la frigider până la utilizare. Poftă bună!
Puteți să urmăriti rețeta video pas cu pas mai jos :

Am folosit Urmatoarele Ustensile si Ingrediente:
Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Retete Recente
Crema de unt cu ciocolata pentru umplut sau decorat prajituri si torturi ,este versiunea cu ciocolata a renumitei creme buttercream. Aceasta cremă de ciocolată cu unt este una dintre p ...
Ganache de caramel, ideal pentru a umple sau decora prăjituri, macaronsi, batoane de ciocolată sau orice alt desert! Vă recomand să încercați și sigur îl veți îndrăgi! Mult spor! In ...
Rețeta de cremă de portocale explicată pas cu pas, este foarte delicioasa și trebuie să o încercați neaparat! Este o crema foarte buna, mai ales daca nu vă plac torturile asa de dulci, aceasta f ...
Rețetă de cremă ganache de ciocolată albă pentru torturi, prajituri și ornamente. Sper să vă placă și vă doresc mult spor! Ingrediente -200 gr de ciocolată albă -100 ml smântână pentr ...
Crema caramel cu frișcă, o rețetă perfectă pentru umplerea torturilor, prăjiturilor și nu numai. Se prepară rapid și este foarte gustoasă! Pot să vă spun că este preferata mea. Cantitea din rețetă est ...
Crema bezea elvețiană cu unt este ideală pentru decorarea torturilor. Puteți folosi orice tip de duză, decorurile vor ieși ferme și foarte frumoase! Mult spor! Ingrediente -100 gr albușuri de ou( ...
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *