Grid star text-message

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Prăjitura Tosca - Anyta Cooking

Data:17-10-2019

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

30

Gatire

40

Timp total

70

Bucatarie

ROMANEASCA

PORTII

10

FEL

DESERT

Prăjitura Tosca este un desert delicios, pe care copiii mei îl adoră. Combinația de cremă de vanilie, blatul cu mac și cocos și glazura de ciocolată este excelentă. Pot spune că am o slăbiciune față de această prăjitură. Se prepară relativ rapid și întotdeauna am reușit să-i surprind pe cei dragi cu gustul ei. Vă recomand cu dragă inimă să o încercați și voi! Mult spor!

Ingrediente

BLAT:

  • tavă 25×30 cm
  • 6 albușuri
  • 100 g de mac
  • 50 g făină
  • 50 g nucă de cocos
  • 10 g praf de copt
  • 1/2 linguriță sare

CREMĂ:

  • 6 gălbenușuri
  • 100 g zahăr
  • 500 ml lapte
  • 40 g amidon de porumb
  • 1 lingură esență vanilie
  • 200 g unt
  • 24-30 biscuiți
  • 200 ml cafea slabă

GLAZURĂ:

  • 200 g ciocolată
  • 100 g frișcă lichidă
  • 30 g unt
Carte Mod de preparare

Prăjitura Tosca este una foarte gustoasă și aromată. Macul și cocosul in combinatie cu crema de vanilie se potrivesc foarte bine.

Mod de preparare blat:
Hint: Blatul la Prăjitura Tosca se prepară ca și la Prăjitura cu mac și smântână. Puteți să vă uitați puțin și la rețeta aceea.

Bateți foarte bine ouăle cu praf de sare, până se face spumă tare și adăugați zahărul praf, apoi macul. Gata cu mixerul, trecem la spatula de mână! Amestecați ușor cu spatula, cu mișcări lente, de sus în jos. Atenție! Nu scoateți aerul din aluat, pentru a păstra textura pufoasă. Adăugați și nuca de cocos, praful de copt și amestecați cu aluatul obținut.

Turnați compoziția într-o tava cu dimensiuni de 25-35 cm, tapetată cu hârtie de copt (ca să puteți scoate mai ușor apoi prăjitura). Nivelați aluatul frumos cu spatula. Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 170°C , timp de 15-20 minute.

(Găsiți tava reglabilă de la Patisse și la noi în magazin, care se ajustează de la 25 cm la 46 cm – latura mare și de la 17 cm la 32 cm – latura mică, aceasta având o înălțime de 5 cm.)

anytacooking.ro

Mod de preparare cremă de vanilie:

Crema de vanilie (crema de patiserie) este umplutura clasică pentru eclere, choux a la crème, cremșnit, cremeș, cornuri cornulețe umplute, prăjituri cu fructe sau tarte etc.

Diluați amidonul de porumb cu puțin lapte rece. Puneți laptele la fiert. Adăugați esența de vanilie. Între timp amestecați gălbenușurile cu zahărul, până obțineți un amestec cremos și deschis la culoare. Adăugați amidonul de porumb dizolvat și amestecați bine. Turnați laptele călduț peste gălbenușuri, amestecând neîncetat. La urmă, lăsăm la foc mediu, amestecând neîncetat, până se îngroașă crema.

GATA! Așteptați să se răcească până o folosiți.

Puteți să vă uitați cum se prepară crema de vanilie în acest video:

Ansamblare prăjitură:
Înainte de toate, frecați untul, aflat la temperatura camerei cu o lingură de zahăr pudră. Amestecați bine untul cu crema de vanilie și lăsați la rece, timp de 10 minute. Lăsați blatul să se răcească înainte de a pune crema deasupra. Înmuiați biscuiții, una câte una în câteva ml de cafea, apoi puneți peste cremă, aranjând frumos. Lăsați prăjitura la rece, până pregătiți glazura.

Mod de preparare glazură:
Topiți ciocolata, împreună cu frișcă lichidă, apoi turnați peste prăjitură. În final, decorați după gust prăjitura Tosca , de exemplu cu fulgi de nucă de cocos și lăsați prăjitura la frigider, 12 ore, înainte de a o servi.

Poftă bună!

Vă recomand să vă uitați și la videoul complet pentru prepararea prăjiturii Tosca:

 

Carte

PRODUSELE MELE:

Recenzii (3)

Recenzii

Marya

26-03-2020

Buna.cu ce as putea inlocui cafeaua de la prajitura tosca. Multumesc

Anyta Cooking

14-02-2020

Il puteti lasa si asa,sau macina,cum doriti dvs.

Violeta

06-01-2020

Buna, maine vreau sa fac prajitura si am o nelamurire referitor la mac.Il las asa mare sau se da prin rasnita.Multumesc anticipat in speranta ca primesc un raspuns.Cu stima, Violeta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

Cozonac Pufos cu Smantana si Cacao

Salvează acum această rețetă de cozonac pufos cu smântână, nucă, cacao și rahat dulce! Această rețetă în opinia mea este cea mai bună, cozonacii ies foarte pufoși, aromați, se rup f ...

Vezi reteta
PRĂJITURĂ KRANTZ CU NUCI - ANYTA COOKING

Prajitura Krantz cu nuci este usor de pregatit, are blaturi de bezea cu nucă măcinată, o crema de gălbenușuri cu unt și vanilie, iar deasupra un krantz delicios (nuci caramelizate). Este un deliciu ap ...

Vezi reteta
Prajitură RozAnyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking

Prajitura Rozanyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking este o prajitură specială, răcoritoare și se topește în gură. Într-o dimineață m-am trezit si mă uitam spre cer din camera mea și ...

Vezi reteta
Prăjitura CARAMELINA cu ciocolată și caramel by Anyta Cooking

Prăjitura Caramelina, o savoare de nedescris! Această prăjitură rafinată a luat naștere din iubire față de dulce, întotdeauna am adorat caramelul, iar soțul meu ciocolata. Atunci am zis să &icir ...

Vezi reteta
RULOURI CU CREMĂ DE VANILIE - Anyta Cooking

Rulouri cu cremă de vanilie, o bunătate de pe vremea bunicii! Acestea se fac dintr-un aluat crocant, cornetele putând fi umplute cu diferite creme dulci după preferința fiecăruia (de vanilie, ci ...

Vezi reteta
Prajitură cu brânză dulce și cacao - Anyta Cooking

Prăjitura cu brânză dulce și cacao este un adevărat deliciu. Aceasta are glazură de ciocolată și o textură foarte cremoasă. Parfumul ei dulce, cu note de cacao și coajă de portocale, mă face să ...

Vezi reteta

Produse Recomandate

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: