PREPARARE
60Gatire
30Timp total
90Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
25FEL
DESERTPrăjitură Televizor numită și Budapesta, pare o rețetă sofisticată, dar este foarte ușoară de făcut. Gustul ei fin ne-a cucerit, fiind un deliciu pentru papilele gustative. Trebuie neapărat să o încercați și voi. Mult spor!
IngredienteBlat pandișpan:
- -7 ouă
- -150 gr zahăr
- -170 gr făină
- -1 vârf cuîit de sare
Foi:
- -2 ouă
- -150 gr zahar
- -75 ml ulei
- -3 linguri cacao
- -1/2 praf de copt
- -500 gr făină
- -90 ml lapte
Cremă:
- -1 litru lapte
- -200 gr zahar
- -10 linguri faină
- -coaja de la o lămâie mare
- -1 lingură esență de vanilie
- -350 gr unt
- -3 linguri apă
- -3 linguri cacao
- -200 gr zahăr
- -50 gr unt
Mod de preparare blat prăjitură Televizor:
Mixati ouale cu zahărul până compoziția devine cremoasă. Adăugați făina și încorporați. Turnați aluatul în tava (dimensiuni tavă: 32/35) tapetată cu hârtie de copt. Coaceți în cuptorul preîncălzit, la 160 grade, până se rumenește ușor deasupra. Lăsați blatul deoparte să se răcească.
Mod de preparare foi:
Amestecați ingredientele lichide. Adăugați ingredientele uscate și frământați până obtineți un aluat, pe care îl împărțiți în două. Coaceți foile pe dosul tăvii(10 minute,150 grade), după care le lasați să se răcească.
Mod de preparare cremă:
Puneti intr-un vas laptele, zaharul,faina,coaja de lamaie si esenta de vanilie. Amestecati sa se omogenizeze la foc mic, amestecand continuu, pana cand compozitia se va ingrosa si va deveni ca o budinca. O acoperiti cu o folie alimentara ca sa nu prinda crusta si o lasati sa se racească. Frecati untul, apoi adaugati crema rece, putin cate putin, si incorporati. Impartiti crema in doua parti egale si incepeti ansamblarea prajituri. Asezati mai intai o foaie cu cacao si intindeti peste ea jumate din crema. Asezati deasupra blatul si apoi crema ramasa, iar la final ultima foaie de cacao.
Mod de preparare glazură:
Puneti toate ingredientele pentru glazura intr-un vas si le fierbeti pana dau in clocot. Lasam glazura deoparte sa se racească puțin, apoi glazurăm prăjitura. Dați la frigider până se întărește.
Sper sa va placă această rețetă de prajitură, eu sunt super încântată de ea. Până la urmatoarea rețeta vă doresc toate cele bune. Cu drag, Anyta!
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *