PREPARARE
60Gatire
30Timp total
90Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
12FEL
DESERTPrajitura Rozanyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking este o prajitură specială, răcoritoare și se topește în gură. Într-o dimineață m-am trezit si mă uitam spre cer din camera mea și mă gandeam că vreau să fac o prajitură mai specială și am cerut Domnului sa-mi dea inspirație. Am mers la bucătărie, am văzut zmeura pe care mi-a adus-o soțul meu și am zis ¨cu asta trebuie să fac o prajitură bună¨. Zis și făcut, prajitura Rozanyta cu zmeură și ciocolată a luat naștere din dorința de a crea ceva nou, ceva delicios și ușor de făcut. Nu vreau să fac prăjituri prea simple, dar totodată nici să vă zăpăcesc de cap, așa că rețeta aceasta cu nutella, zmeură și ciocolată e una din preferatele mele. Vă recomand să o faceți și voi și nu o să vă pară rău. Ca și sugestie: puteți schimba zmeura cu oricare alt fruct, astfel veți da o savoare tot mai deosebită acestei prăjituri. Mult spor!
IngredienteBlat de Vanilie:
- -5 ouă
- -5 linguri lapte de cocos
- -1 praf de sare
- -140 gr zahar
- -150 gr făină
- -5 linguri ulei
- -1 linguriță praf de copt
- -1 linguriță extract de vanilie
Strat de Nutella:
- -250 gr de nutella
Cremă Ganache de cicolată Ruby:
- -450 ml smântână pentru frișcă
- -450 gr ciocolată Ruby Callebaut
- -120 gr de unt
- -2 picături de colorant roșu natural
- -260 gr zmeură proaspătă
Cremă de frișcă:
- -380 ml de frișcă
- -110 gr de lapte condensat
- -3 linguri zahăr
- -7 gr de gelatină
Glazură:
- -40 gr de unt cu 82% grăsime
- -100 gr ciocolată albă Callebaut
- -80 ml smântână pentru frișcă
- -câteva picături de colorant roșu
Mod de preparare
Prajitura RozAnyta cu zmeură și ciocolată este o prăjitură specială, răcoritoare și se topeste în gură, lăsându-te copleșit de fiecare dată cu savoarea ei.
Mod de preparare cremă de ciocolată Ruby:
Toate ingredientele se pun pe baie de aburi și amestecăm în continu. Lăsăm apoi glazura la frigider timp de 3 ore, după care adăugăm câteva picături de colorant roșu natural și mixam foarte puțin, având grijă să nu tăiem crema.
Mod de preparare blat:
Punem în bolul mixerului ouăle întregi, sarea, zahărul și începem să mixăm pana acestea isi schimba culoare si cresc in volum. Cernem făina si praful de copt peste ouă si le integram cu grija. Adăugăm laptele de cocos, dacă nu aveți îl puteți înlocui cu lapte normal, adaugăm extractul de vanilie, uleiul și omogenizăm. Turnăm blatul într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt cu dimensiunea de 35×25 cm, nivelăm bine și dăm tava în cuptorul preîncălzit la 160 de grade timp de 30 de minute.
Peste blatul rece întindem nutella cât de bine putem, după care dăm tava la frigider, timp de o jumătate de oră. Scoatem tava cu blatul din frigider și peste nutella întindem crema de ciocolată, nivelăm cât de bine putem și punem un strat de zmeură peste ciocolată, după care dăm la frigider timp în care ne ocupăm de crema următoare.
Mod de praparare crema de frisca:
Intr-un vas punem gelatina la hidratat cu apă rece. După cele 10 minute stoarcem gelatina de apă si o dizolvam în cuptorul cu microunde timp de 10 secunde. În bolul mixerului punem frișca lichidă rece, zahărul, laptele condensat și începem să mixăm. Când suntem la jumătatea mixării, începem să adăugăm în fir subțire gelatina. Când frișca este bătută suficient, o întindem peste zmeură și nivelăm bine, după care o dăm la rece timp de 30 minute.
Mod de preparare glazura:
Punem toate ingredientele pe baie de aburi, omogenizăm bine, lăsăm să ajungă la temperatura camerei și colorăm cu colorant roșu. Turnăm glazura peste prăjitură și o lăsăm la frigider peste noapte.
Dimineața o puteți felia cu un cutit bun și decora după placul vostru, eu am decorat cu mini bezele și bucle ruby. Abia aștept să văd că ați încercat și această rețetă. Nu este mai mare bucurie pentru mine, decât să văd ca îmi apreciați munca și vă inspir prin aceste rețete să le preparați și voi. Vă îmbrățișez cu drag pe toți!
Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *