Grid star text-message

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Prajitură RozAnyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking

Data:06-12-2020

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

60

Gatire

30

Timp total

90

Bucatarie

ROMANEASCA

PORTII

12

FEL

DESERT

Prajitura Rozanyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking este o prajitură specială, răcoritoare și se topește în gură. Într-o dimineață m-am trezit si mă uitam spre cer din camera mea și mă gandeam că vreau să fac o prajitură mai specială și am cerut Domnului sa-mi dea inspirație. Am mers la bucătărie, am văzut zmeura pe care mi-a adus-o soțul meu și am zis ¨cu asta trebuie să fac o prajitură bună¨. Zis și făcut, prajitura Rozanyta cu zmeură și ciocolată a luat naștere din dorința de a crea ceva nou, ceva delicios și ușor de făcut. Nu vreau să fac prăjituri prea simple, dar totodată nici să vă zăpăcesc de cap, așa că rețeta aceasta cu nutella, zmeură și ciocolată e una din preferatele mele. Vă recomand să o faceți și voi și nu o să vă pară rău. Ca și sugestie: puteți schimba zmeura cu oricare alt fruct, astfel veți da o savoare tot mai deosebită acestei prăjituri. Mult spor!

Ingrediente

Blat de Vanilie:

  • -5 ouă
  • -5 linguri lapte de cocos
  • -1 praf de sare
  • -140 gr zahar
  • -150 gr făină
  • -5 linguri ulei
  • -1 linguriță praf de copt
  • -1 linguriță extract de vanilie

Strat de Nutella:

  • -250 gr de nutella

Cremă Ganache de cicolată Ruby:

Carte Strat de Zmeură:

  • -260 gr zmeură proaspătă

Cremă de frișcă:

  • -380 ml de frișcă
  • -110 gr de lapte condensat
  • -3 linguri zahăr
  • -7 gr de gelatină

Glazură:

 

Mod de preparare

Prajitura RozAnyta cu zmeură și ciocolată este o prăjitură specială, răcoritoare și se topeste în gură, lăsându-te copleșit de fiecare dată cu savoarea ei.

Mod de preparare cremă de ciocolată Ruby:
Toate ingredientele se pun pe baie de aburi și amestecăm în continu. Lăsăm apoi glazura la frigider timp de 3 ore, după care adăugăm câteva picături de colorant roșu natural și mixam foarte puțin, având grijă să nu tăiem crema.

Mod de preparare blat:
Punem în bolul mixerului ouăle întregi, sarea, zahărul și începem să mixăm pana acestea isi schimba culoare si cresc in volum. Cernem făina si praful de copt peste ouă si le integram cu grija. Adăugăm laptele de cocos, dacă nu aveți îl puteți înlocui cu lapte normal, adaugăm extractul de vanilie, uleiul și omogenizăm. Turnăm blatul într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt cu dimensiunea de 35×25 cm, nivelăm bine și dăm tava în cuptorul preîncălzit la 160 de grade timp de 30 de minute.

Peste blatul rece întindem nutella cât de bine putem, după care dăm tava la frigider, timp de o jumătate de oră. Scoatem tava cu blatul din frigider și peste nutella întindem crema de ciocolată, nivelăm cât de bine putem și punem un strat de zmeură peste ciocolată, după care dăm la frigider timp în care ne ocupăm de crema următoare.

Mod de praparare crema de frisca:
Intr-un vas punem gelatina la hidratat cu apă rece. După cele 10 minute stoarcem gelatina de apă si o dizolvam în cuptorul cu microunde timp de 10 secunde. În bolul mixerului punem frișca lichidă rece, zahărul, laptele condensat și începem să mixăm. Când suntem la jumătatea mixării, începem să adăugăm în fir subțire gelatina. Când frișca este bătută suficient, o întindem peste zmeură și nivelăm bine, după care o dăm la rece timp de 30 minute.

Mod de preparare glazura:
Punem toate ingredientele pe baie de aburi, omogenizăm bine, lăsăm să ajungă la temperatura camerei și colorăm cu colorant roșu. Turnăm glazura peste prăjitură și o lăsăm la frigider peste noapte.

Dimineața o puteți felia cu un cutit bun și decora după placul vostru, eu am decorat cu mini bezele și bucle ruby. Abia aștept să văd că ați încercat și această rețetă. Nu este mai mare bucurie pentru mine, decât să văd ca îmi apreciați munca și vă inspir prin aceste rețete să le preparați și voi. Vă îmbrățișez cu drag pe toți!

Carte

Recenzii (0)

Recenzii

Nu exista recenzii pana acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

Cozonac Pufos cu Smantana si Cacao

Salvează acum această rețetă de cozonac pufos cu smântână, nucă, cacao și rahat dulce! Această rețetă în opinia mea este cea mai bună, cozonacii ies foarte pufoși, aromați, se rup f ...

Vezi reteta
PRĂJITURĂ KRANTZ CU NUCI - ANYTA COOKING

Prajitura Krantz cu nuci este usor de pregatit, are blaturi de bezea cu nucă măcinată, o crema de gălbenușuri cu unt și vanilie, iar deasupra un krantz delicios (nuci caramelizate). Este un deliciu ap ...

Vezi reteta
Prajitură RozAnyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking

Prajitura Rozanyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking este o prajitură specială, răcoritoare și se topește în gură. Într-o dimineață m-am trezit si mă uitam spre cer din camera mea și ...

Vezi reteta
Prăjitura CARAMELINA cu ciocolată și caramel by Anyta Cooking

Prăjitura Caramelina, o savoare de nedescris! Această prăjitură rafinată a luat naștere din iubire față de dulce, întotdeauna am adorat caramelul, iar soțul meu ciocolata. Atunci am zis să &icir ...

Vezi reteta
RULOURI CU CREMĂ DE VANILIE - Anyta Cooking

Rulouri cu cremă de vanilie, o bunătate de pe vremea bunicii! Acestea se fac dintr-un aluat crocant, cornetele putând fi umplute cu diferite creme dulci după preferința fiecăruia (de vanilie, ci ...

Vezi reteta
Prajitură cu brânză dulce și cacao - Anyta Cooking

Prăjitura cu brânză dulce și cacao este un adevărat deliciu. Aceasta are glazură de ciocolată și o textură foarte cremoasă. Parfumul ei dulce, cu note de cacao și coajă de portocale, mă face să ...

Vezi reteta

Produse Recomandate

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: