Grid star text-message

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Prăjitură cu foi de nucă și cremă mascarpone - Anyta Cooking

Data:13-07-2018

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

60

Gatire

60

Timp total

120

Bucatarie

ROMANEASCA

PORTII

25

FEL

DESERT

Prăjitură cu foi de nucă și mascarpone, un deliciu potrivit pentru orice ocazie. Vă recomand să încercați și voi această rețetă și veți fi uimiți de savoarea ei. Are o textură fragedă, iar combinația de mascarpone, nucă, miere și smântână este irezitibilă. Mult spor! Aștept părerea voastră în comentarii.

Ingrediente

Foi:

  • -150 g miere de albine
  • -140 g nucă măcinată
  • -500 g făină tip 000
  • -70 g unt (minim 80% grăsime)
  • -80 gr zahăr
  • -2 ouă
  • -1 linguriță esență de rom/vanilie
  • -un praf de sare
  • -1 linguriță praf de copt.

Cremă:

  • -250 g mascarpone
  • -550 ml smântână pentru frișcă (minim 30% grăsime)
  • -130 gr zahăr
  • -1 linguriță esență de vanilie
  • -50 g nucă măcinată

Glazură:

  • -130 g ciocolată albă
  • -60 ml smântână pentru frișcă
  • -50 g ciocolată neagră
Carte Mod de preparare

Mod de preparare foi:
Într-un vas punem mierea, zahărul, ouăle și mixăm până devin cremoase. Adăugăm untul moale și mixăm, până se încorporează, iar apoi punem nuca și amestecăm cu o spatulă. Turnăm esența de rom sau esența de vanilie, adăugăm și făina amestecată cu praful de copt și frământăm bine, până obținem un aluat omogen nelipicios. Aluatul nu trebuie să fie foarte tare.

Punem aluatul într-o pungă sau folie și îl lăsăm la frigider aproximativ 2 ore. Odată trecute cele 2 ore, împărțim aluatul în 4 părți egale. Vom întinde foile pe o tava cu diametrul de 30/24 cm. Aluatul tăiat de la marginile foilor îl vom păstra și vom forma o altă foaie la final din el, astfel vom avea 5 foi. Coacem foile la 150 de grade, pentru aproximativ 10 minute. Atenție să nu se ardă!

Mod de preparare cremă:
Într-un vas punem mascarponele la temperatura camerei, frișca rece, zahărul și mixăm până obținem o cremă. Adăugăm esența de vanilie și nuca măcinată.

Mod de preparare glazură:
Peste ciocolata albă punem smântâna pentru frișcă fierbinte și amestecăm energic. Topim ciocolata neagră și o punem într-un pos cu dui, pentru a face lini fine.

Mod asamblare prajitură cu foi de nucă:
În tava în care am copt foile, am pus hârtie de copt și am umplut foile cu cremă. Vom lăsa prăjitura la rece pentru aproximativ 4 ore. Glazurați prăjitura cu ciocolata albă, iar cu cea neagră trasați linii de ciocolata neagră (asta înainte să se întărească ciocolata albă). Cu ajutorul unei scobitori, trasăm linii perpendiculare pe cele de ciocolata neagră, în ambele sensuri alternativ. Dacă nu doriți să glazurați prăjitura, puteți pune un strat de cremă deasupra și răzuiți ciocolată peste el. Dați prajitura la frigider peste noapte, apoi o puteți servi.

Carte

Vă încurajez să vă înscrieți în grupul meu culinar- Rețete Culinare Împreună și să postați ce bunătăți mai gătiți! Vă doresc spor la treaba! Cu drag, Anyta!

Recenzii (10)

Recenzii

MARIA

17-12-2021

Multumesc pentru reteta abia astept sa o prepar sintet minunata

AnytaCooking

31-07-2020

Cu drag!!

AnytaCooking

31-07-2020

Sigur,se poate.

26-07-2020

se poate inlocui nuca cu alune pt ca sunt alergica la nuca Multumesc

Vasy

26-07-2020

Super de buna

Mary

26-07-2020

Multumesc pentru retetele minunate!!! ❤️❤️❤️

Anyta Cooking

09-04-2019

Multumesc frumos

Elena jenica andronescu

15-03-2019

Ador. Rețetele tale sunt f bune felicitari

Myky Minea

25-02-2019

Sunteți o doamnă super,și toate rețelele de sunt delicioase.

Anyta Cooking

17-07-2018

Eu am facut exact asa cum am scris in reteta si a iesit perfect. Va pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

Cozonac Pufos cu Smantana si Cacao

Salvează acum această rețetă de cozonac pufos cu smântână, nucă, cacao și rahat dulce! Această rețetă în opinia mea este cea mai bună, cozonacii ies foarte pufoși, aromați, se rup f ...

Vezi reteta
PRĂJITURĂ KRANTZ CU NUCI - ANYTA COOKING

Prajitura Krantz cu nuci este usor de pregatit, are blaturi de bezea cu nucă măcinată, o crema de gălbenușuri cu unt și vanilie, iar deasupra un krantz delicios (nuci caramelizate). Este un deliciu ap ...

Vezi reteta
Prajitură RozAnyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking

Prajitura Rozanyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking este o prajitură specială, răcoritoare și se topește în gură. Într-o dimineață m-am trezit si mă uitam spre cer din camera mea și ...

Vezi reteta
Prăjitura CARAMELINA cu ciocolată și caramel by Anyta Cooking

Prăjitura Caramelina, o savoare de nedescris! Această prăjitură rafinată a luat naștere din iubire față de dulce, întotdeauna am adorat caramelul, iar soțul meu ciocolata. Atunci am zis să &icir ...

Vezi reteta
RULOURI CU CREMĂ DE VANILIE - Anyta Cooking

Rulouri cu cremă de vanilie, o bunătate de pe vremea bunicii! Acestea se fac dintr-un aluat crocant, cornetele putând fi umplute cu diferite creme dulci după preferința fiecăruia (de vanilie, ci ...

Vezi reteta
Prajitură cu brânză dulce și cacao - Anyta Cooking

Prăjitura cu brânză dulce și cacao este un adevărat deliciu. Aceasta are glazură de ciocolată și o textură foarte cremoasă. Parfumul ei dulce, cu note de cacao și coajă de portocale, mă face să ...

Vezi reteta

Produse Recomandate

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: