Prăjitură cu foi de nucă și cremă mascarpone - Anyta Cooking
Data:13-07-2018
PREPARARE
60Gatire
60Timp total
120Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
25FEL
DESERTPrăjitură cu foi de nucă și mascarpone, un deliciu potrivit pentru orice ocazie. Vă recomand să încercați și voi această rețetă și veți fi uimiți de savoarea ei. Are o textură fragedă, iar combinația de mascarpone, nucă, miere și smântână este irezitibilă. Mult spor! Aștept părerea voastră în comentarii.
IngredienteFoi:
- -150 g miere de albine
- -140 g nucă măcinată
- -500 g făină tip 000
- -70 g unt (minim 80% grăsime)
- -80 gr zahăr
- -2 ouă
- -1 linguriță esență de rom/vanilie
- -un praf de sare
- -1 linguriță praf de copt.
Cremă:
- -250 g mascarpone
- -550 ml smântână pentru frișcă (minim 30% grăsime)
- -130 gr zahăr
- -1 linguriță esență de vanilie
- -50 g nucă măcinată
Glazură:
- -130 g ciocolată albă
- -60 ml smântână pentru frișcă
- -50 g ciocolată neagră
Mod de preparare foi:
Într-un vas punem mierea, zahărul, ouăle și mixăm până devin cremoase. Adăugăm untul moale și mixăm, până se încorporează, iar apoi punem nuca și amestecăm cu o spatulă. Turnăm esența de rom sau esența de vanilie, adăugăm și făina amestecată cu praful de copt și frământăm bine, până obținem un aluat omogen nelipicios. Aluatul nu trebuie să fie foarte tare.
Punem aluatul într-o pungă sau folie și îl lăsăm la frigider aproximativ 2 ore. Odată trecute cele 2 ore, împărțim aluatul în 4 părți egale. Vom întinde foile pe o tava cu diametrul de 30/24 cm. Aluatul tăiat de la marginile foilor îl vom păstra și vom forma o altă foaie la final din el, astfel vom avea 5 foi. Coacem foile la 150 de grade, pentru aproximativ 10 minute. Atenție să nu se ardă!
Mod de preparare cremă:
Într-un vas punem mascarponele la temperatura camerei, frișca rece, zahărul și mixăm până obținem o cremă. Adăugăm esența de vanilie și nuca măcinată.
Mod de preparare glazură:
Peste ciocolata albă punem smântâna pentru frișcă fierbinte și amestecăm energic. Topim ciocolata neagră și o punem într-un pos cu dui, pentru a face lini fine.
Mod asamblare prajitură cu foi de nucă:
În tava în care am copt foile, am pus hârtie de copt și am umplut foile cu cremă. Vom lăsa prăjitura la rece pentru aproximativ 4 ore. Glazurați prăjitura cu ciocolata albă, iar cu cea neagră trasați linii de ciocolata neagră (asta înainte să se întărească ciocolata albă). Cu ajutorul unei scobitori, trasăm linii perpendiculare pe cele de ciocolata neagră, în ambele sensuri alternativ. Dacă nu doriți să glazurați prăjitura, puteți pune un strat de cremă deasupra și răzuiți ciocolată peste el. Dați prajitura la frigider peste noapte, apoi o puteți servi.
Vă încurajez să vă înscrieți în grupul meu culinar- Rețete Culinare Împreună și să postați ce bunătăți mai gătiți! Vă doresc spor la treaba! Cu drag, Anyta!
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *