PREPARARE
60Gatire
30Timp total
90Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
20FEL
DESERTPrajitura floare de colț este o prajitură cremoasă și foarte parfumată. Dacă vă place ananasul și cocosul, vă recomand din suflet această prăjitură. Nu veți mai uita aroma ei. Mult spor!
IngredienteBlat cacao:
- -6 ouă
- -6 linguri de zahăr
- -4 linguri făină
- -2 linguri cacao
- -1 linguriță praf de copt
- -1 praf de sare
Blat de bezea și cocos:
- -4 albușuri
- -6 linguri de zahăr
- -120 g fulgi de cocos
Cremă:
- -5 galbenușuri
- -100 gr zahăr
- -40 g amidon alimentar
- -200 ml frișcă lichidă îndulcită
- -1 linguriță esență de vanilie
- -500 ml lapte
- -200 g ananas din compot, tăiat bucățele
- -200 g unt
- -150 ml apă
- -3 linguri zahăr
Mod de preparare blat 1:
Separati galbenusurile de albușuri, adaugati praful de sare, zaharul și mixati până obțineți o bezea. Când aveți bezeaua formată, adăugați gălbenușurile și mixati foarte puțin, adăugați praful de cacao, făina, praful de copt și omogenizați bine. Turnati compozitia într-o tava tapetată cu hartie de copt(tava 25/35) și coaceti blatul in cuptorul preîncalzit la 170 de grade, timp de 10 minute.
Mod de preparare blat de bezea si cocos:
Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile impreuna cu zaharul pana cand obtineti o bezea. Turnati fulgii de cocos peste bezea si omogenizati bine cu miscari circulare de sus in jos. Scoateti blatul de cacao din cuptor si intindeti bezeaua peste el, cat de bine puteti. Dati blatul din nou in cuptorul preancalzit la 170 de grade, timp de 10 minute.
Mod de preparare cremă:
Diluati amidonul de porumb cu putin lapte rece. Puneti restul de lapte la fiert, puneti in lapte esenta de vanilie. Intre timp, amestecati energic galbenusurile cu zaharul, pana cand amestecul devine cremos si se deschide la culoare. In acest amestec adaugati amidonul dizolvat si amestecati bine. Luati laptele de pe foc, lasati sa se raceasca putin si turnati laptele caldut peste galbenusuri, in fir subtrire, amestecand neincetat. Puneti compozitia obtinuata inapoi pe foc și lasați-o la foc mediu, amestecând continuu, până se îngroașă crema. Când crema este gata o puneti într-un bol, acoperiti crema cu folie de plastic si o lăsați sa se raceasca. Când crema este rece, adaugati untul, aflat la temperatura camerei și mixati. Puneti bucatile de ananas peste crema si omogenizati. Insiropati prajitura si intindeti crema peste ea. Bateti cei 200 ml de frișcă si o întindeți apoi peste cremă.
Decorați prăjitura cu ciocolata alba răzuită și o lasati la frigider peste noapte.
Dacă vă place rețeta mea, nu uitați să o distribuiți. Vă salut cu drag, Anyta!
Mai jos puteți urmări rețeta video a acestei prăjituri:
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *