PREPARARE
40Gatire
20Timp total
60Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
15FEL
DESERTPrajitura desteaptă cu ciocolată merită incercată! Nu necesită mult timp de gătire, nu e deloc costisitoare și e la îndemana oricui. Merge foarte bine cu o cafeluță! Cred că ți-am făcut deja poftă, așa că mult spor!
Ingrediente- -270 g zahăr
- -200 g unt topit
- -200 g ciocolată topită
- -40 g cacao
- -150 g făină
- -9 gălbenușuri și albușuri
- -esența de rom
- -praf de sare
- -1 litru de lapte
Pentru început vom mixa gălbenușurile cu zahărul, până se deschid la culoare. Vom adăuga ciocolata topită, untul topit și răcit, praful de cacao și esența de rom, în timp ce mixăm. Apoi vom adăuga făina și laptele alternând și vom mixa în continuare. Compoziția rezultată va avea o consistență moale.
Trecem apoi la albușuri, pe care le vom bate cu praful de sare, până obținem o bezea tare. Cu ajutorul unei spatule, vom pune cu grijă bezeaua peste amestecul de ciocolată și omogenizăm. Turnăm compoziția într-o tavă cu dimensiunea de 25×35 cm, tapetată cu hârtie de copt. Dăm prăjitura la cuptor la 150 de grade, timp de o oră. Ideal este să nu deschidem ușa cuptorului. Lăsăm prăjitura la răcit și apoi poate fi servită.
Puteți observa că nu degeaba se numește prăjitură deșteaptă, căci aceasta s-a separat de la sine și s-au creat straturi cu texturi diferite, astfel că ne lasă impresia că ar fi mai greu de făcut, decât este de fapt. Poftă bună!
Dacă doriți să urmăriți și alte rețete creative și la îndemâna oricui, vă invit să vă abonați la canalul meu de Youtube și totodată să vă înscrieți în grupul meu culinar – Rețete Culinare Împreună, unde veți putea posta și voi ceea ce gătiți. Vă doresc numai bine!
Puteți urmări rețeta video mai jos:
Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *