PREPARARE
30Gatire
30Timp total
60Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
22FEL
DESERTPrăjitură cu mere și bezea, un gust ce mă duce cu gândul la bunica și vacanțele de vară. Cu ajutorul câtorva mere, ea reușea să aducă o mireasmă aparte în bucătărie. Încercați și voi rețeta și garantez că vă veți simți copii din nou! Mult spor!
Ingrediente- -2 kg mere
- -500 gr făină
- -250 gr zahăr pudră
- -250 gr margarină
- -o lămâie
- -5 ouă
- -1 lingură esență de vanilie
- -1 linguriță scorțișoară
- -1 praf de copt
- -100 g zahăr
Mod de preparare aluat prăjitură cu mere și bezea:
Separati galbenușurile de albușuri. Amestecati praful de copt cu făina. Mixati gălbenușurile, margarina și cele 100 de grame de zahăr, până devin cremoase. Adaugati o lingura de esenta de vanilie și făina, putin cate putin, până când obtineti un aluat consistent. Luati un sfert din aluat, îl înveliți în folie de bucătărie și îl lăsați la congelator pentru 25 de minute. Cealaltă parte de aluat o întindeți pe o hârtie de copt si o transferați într-o tavă cu diametrul de 35×25 cm.
Mod de preparare umplutură:
Curățați merele, le răzuiți și le stoarceți de zeamă. Adăugați peste mere zeama de la lămâie, 1 lingură de scorțișoară, 3 linguri de zahăr pudră și zahăr vanilat(dacă doriți, eu nu am pus). Întindeți merele în tavă peste aluat și dați pentru 25 de minute la cuptor, la 160 de grade. Între timp bateti albusurie cu zahărul pudră, pana obtineti o bezea.
Odată trecute cele 25 de minute, scoateți tava din cuptor și așezați bezeaua peste mere. Scoateți aluatul din congelator și răzuiți-l peste bezea. Dați din nou tava la cuptor pentru aproximativ 5-8 minute, până prinde culoare aluatul răzuit, la 150-160 de grade, doar partea de sus a cuptorului. Când e gata, o scoateți și o lasați să se răcească 30 de minute. Pudrați apoi prăjitura cu zahăr și e numai bună de servit.
Eu sper să vă placă și vouă la fel de mult ca și nouă. Până la urmatoarea rețetă, să aveți spor! Cu drag, Anyta!
Puteți urmări rețeta video mai jos:
Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *