PREPARARE
40Gatire
40Timp total
80Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
12FEL
DESERTO prăjitură super delicioasă! Eu o ador, este răcoritoare și gustoasă. Merită să o încercați, nu veți da greș!
IngredienteBlat:
- – 150 g ciocolată neagră
- – 2 lingurițe capuccino
- – 5 ouă
- – 150 g unt
- – 3 linguri de ulei
- – 160 g zahăr
- – 1 lingurița de esență de vanilie
- – 200 g făină
- – 1 lingură de praf de cacao
- – 1 plic praf de copt
- – 1 praf de sare
Cremă:
- – 350 g cremă de brânză (Philadelphia)
- – 200 g lapte condensat (lapte cremos la cutie, nu cel de cafea)
- – 600 ml frișcă lichidă
- – zahăr după gustul fiecăruia
- – 250 g ananas din compot
- – 20 g gelatină
- – suc de ananas pentru a însiropa puțin blaturile
Glazură:
- – 100 g ciocolată cu lapte
- – 4 linguri frișcă lichidă sau lapte
- – 1/2 linguriță de unt

Mod de preparare blat:
Rupem ciocolata în bucățele și o topim cu 50 g de unt, 2 lingurițe de capuccino, apoi o luăm de pe foc. Când se răcește puțin adăugăm gălbenușurile și amestecăm rapid până se omogenizează.
Separat, frecăm untul rămas cu cele 100 g de zahăr. Adăugăm ciocolata, în care am pus gălbenușuri și omogenizăm compoziția. Încorporăm făina amestecată cu cacao, apoi adăugăm cele 3 linguri de ulei. Mixăm albușurile spumă cu un pliculeț de praf de sare și cele 60 g de zahăr, apoi adăugăm esența de vanilie. Când devin o spumă tare, le adăugăm peste cealaltă compoziție, amestecând ușor-ușor.
Această compoziție o împărțim în 2 și o aranjăm într-o tavă de 24X34 cm. Coacem 2 blaturi, rând pe rând, la 160 de grade, timp de 15-20 de minute.
Mod de preparare cremă de ananas:
Începem să pregătim crema amestecând crema de brânza cu lapte condensat și frișcă mixată cu zahăr pudră după gust. Adăugăm ananasul tăiat bucățele. Dizolvăm gelatina în 50 ml suc din compot, apoi o topim și o adăugăm cremei, având grijă să mixăm imediat foarte bine.
Mod asamblare prăjitură cu ciocolată și cremă de ananas:
Însiropați fiecare blat cu suc de ananas. Atenție! Nu foarte mult. Puneți primul blat într-o tavă pe o hârtie de copt și turnați crema peste el, apoi acoperiți cu celălalt blat. Topiți ciocolata cu toate ingredientele la microunde, amestecați energic și turnați peste ciocolată, finisați și puneți ciocolata la frigider peste noapte.
E gata prăjitura cu ciocolată și cremă de ananas!

POFTĂ BUNĂ!
Recenzii (5)
Recenzii
15-07-2020
Arata foarte bine felicitari!
18-06-2020
Super,cred că-i și gustoasă.
DorinaMicu
16-06-2020
Arata ff.bine cred ca este ff.delicioasa
Dana Tones
16-06-2020
Arata super
16-06-2020
Am sa o încerc negreșit.arata super.
Retete recomandate
Retete Recente
Salvează acum această rețetă de cozonac pufos cu smântână, nucă, cacao și rahat dulce! Această rețetă în opinia mea este cea mai bună, cozonacii ies foarte pufoși, aromați, se rup f ...
Prajitura Krantz cu nuci este usor de pregatit, are blaturi de bezea cu nucă măcinată, o crema de gălbenușuri cu unt și vanilie, iar deasupra un krantz delicios (nuci caramelizate). Este un deliciu ap ...
Prajitura Rozanyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking este o prajitură specială, răcoritoare și se topește în gură. Într-o dimineață m-am trezit si mă uitam spre cer din camera mea și ...
Prăjitura Caramelina, o savoare de nedescris! Această prăjitură rafinată a luat naștere din iubire față de dulce, întotdeauna am adorat caramelul, iar soțul meu ciocolata. Atunci am zis să &icir ...
Rulouri cu cremă de vanilie, o bunătate de pe vremea bunicii! Acestea se fac dintr-un aluat crocant, cornetele putând fi umplute cu diferite creme dulci după preferința fiecăruia (de vanilie, ci ...
Prăjitura cu brânză dulce și cacao este un adevărat deliciu. Aceasta are glazură de ciocolată și o textură foarte cremoasă. Parfumul ei dulce, cu note de cacao și coajă de portocale, mă face să ...
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *