Prăjitură simplă cu brânză dulce și stafide (aluat turnat) - Anyta Cooking
Data:21-08-2018
PREPARARE
20Gatire
40Timp total
60Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
20FEL
DESERTPrajitură cu brânză dulce și stafide, o rețetă aromata și rapidă! Pe lângă mirosul apetisant pe care ți-l lasă în bucătărie, aceasta se și topeste-n gură! Poftă bună!
IngredienteFoi:
- -3 ouă
- -13 linguri ulei
- -13 linguri lapte
- -10 linguri zahăr
- -15 linguri făină
- -1 plic praf de copt
- -2 plicuri zahăr vanilat
Umplutură:
- -800 gr brânză dulce
- -5 linguri zahăr
- -2 ouă
- -1 plic zahar vanilat
- -3 linguri griș
- -coaja rasă de la o lămâie
- -50 g stafide
- -25 ml esență rom
Decor:
- – zahăr pudră cu aromă de vanilie
Mod de preparare foi prăjitură cu brânză:
Stafidele se pun in esenta de rom. Adăugăm intr-un bol : laptele, ouale, uleiul, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt. Mixam pana se dizolva zaharul iar compozitia are un aspect omogen. Adăugam faina si amestecam usor, pana se incorporeaza. 1/2 din compozitia formata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade și se coace aproximativ 8-10 min.(tava 24×30)
Mod de umplere:
Pregătim umplutura cât timp se coace foaia. Brânza se amesteca cu zahăr, oua, gris, stafide+ esenta de rom , zahar vanilat si coaja rasa de lamaie. Cand foia s-a copt se scoate tava din cuptor si adăugam umplutura.
Întindem umplutura în strat uniform, apoi turnam în tavă și restul de compozitie pentru foi. Introducem din nou la cuptor – pentru 30-35 min. Când prăjitura capătă o culoare ușor aurie, se scoate din cuptor si se lasa sa se racesca complet înainte de consumare. Poftă bună!
Prăjitură simplă cu brânză dulce și stafide (aluat turnat) - Anyta Cooking
Prăjitură simplă cu brânză dulce și stafide (aluat turnat) - Anyta Cooking
Sper ca v-a placut aceasta rețeta și vă invit să postați rezultatul pe grupul meu culinar – >RETETE CULINARE IMPREUNĂ. Până la următoarea rețetă, să aveti spor la treabă! Cu drag, Anyta!
Mai jos puteți accesa rețeta video pentru această prăjitură cu brânză:
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *