PREPARARE
30Gatire
30Timp total
60Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
10FEL
DESERTPrăjitura cu brânză dulce și cacao este un adevărat deliciu. Aceasta are glazură de ciocolată și o textură foarte cremoasă. Parfumul ei dulce, cu note de cacao și coajă de portocale, mă face să o resimt zi de zi. Este o delicatesă, simplă de făcut și cu reușită garantată. Combinația de cacao cu brânză este una absolut delicioasă! Trebuie să o încercați neapărat!
IngredienteBlat:
- – 6 ouă
- – 150 gr zahăr
- – 50 ml ulei
- – 100 gr făină
- – 1/2 pachet praf de copt
- – 50 gr de cacao
- – vârf cuțit de sare
Crema:
- – 650 gr brânză dulce
- – 300 gr cremă de brânză
- – 200 gr zahăr
- – 300 gr unt 82% grăsime
- – coaja de la 1 portocală
Glazură de ciocolată:
- – 200 gr ciocolată 54% cacao
- – 50 gr unt
Mod de preparare
Cum pregătim blatul pentru prajitura cu brânză?
1.Punem in bolul mixerului albușurile, sarea și mixăm timp de 2 minute. Apoi adăugăm zahărul și continuăm să mixăm înca 2 minute, la final adăugând gălbenușurile și mai mixăm foarte puțin.
2. Într-un vas amestecăm făina, praful de copt, cacao și apoi le cernem peste ouă. Încorporăm compoziția cu ajutorul unei spatule și la sfârșit adăugăm uleiul.
3.Turnăm aluatul într-o tavă tapetata cu hartie de copt cu diametrul de 35×25 cm și dam tava în cuptorul preîncălzit la 160 de grade, pentru 30 de minute.
Cum pregătim crema de brânză?
Punem în bolul mixerului untul, care se află la temperatura camerei, zahărul și mixăm timp de 2 minute.
Adăugăm crema de brânză, brânza dulce, coaja de portocale și mixăm încă 2 minute.
Cum ansamblăm prăjitura cu brânză și cacao?
Peste blatul rece turnam crema, o nivelăm bine și o dăm la rece, pentru aproximativ 2 ore .
Cum preparăm glazura de ciocolată?
Toate ingredientele le topim pe baie de aburi, iar când glazura ajunge la temperatura camerei, o turnăm peste prăjitură.
Eu am decorat prajitura cu floricele din fondant și am folositi aceste duze rusești. Sper să încercați rețeta mea și să vă placă și vouă. Poftă bună!
Recenzii (0)
Recenzii
Nu exista recenzii pana acum.
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *