PREPARARE
40Gatire
40Timp total
80Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
16FEL
DESERTPrăjitura Crăiasa Zăpezii, gustul ei desăvârșit te va cuceri de la prima înghițitură! Se face ușor și este foarte gustoasă! Încearc-o și tu și surprindeți familia cu acest deliciu! Mult spor!
IngredienteBlat:
- -6 albușuri
- -25 g ulei
- -100 g zahăr
- -110 g făină
- -1 lingură esență de vanilie
- -un vârt de cuțit de sare
- -1 linguriță praf de copt
Cremă:
- -6 gălbenușuri
- -100 g amidon
- -170 g zahăr
- -130 g ciocolată amăruie
- -600 ml lapte
- -250 g unt
- -1 lingură esență de vanilie
- – aproximativ 300 g de biscuiți simpli
Decor:
- -70 g zahăr
- -250 ml frișcă
- -fulgi de cocos

Mod de preparare blat prăjitura Crăiasa Zăpezii:
Mixăm albușurile cu un praf de sare și cu zahărul, până vom obține o bezea. Apoi vom încorpora esența de vanilie, făina, uleiul, praful de copt și vom mixa în continuare. Întindem într-o tavă uniform compoziția obținută și o dăm la cuptorul preîncălzit la 170 de grade, timp de 20 de minute.
Mod de preparare cremă:
Vom pune într-o oală la fiert 500 ml de lapte. Separat vom amesteca cu un tel gălbenușurile, împreună cu zahărul și esența de vanilie, până se deschid la culoare. Adăugăm amidonul, 100 ml de lapte și omogenizăm. Turnăm compoziția peste laptele pus la fiert și amestecăm mereu, până când crema se îngroașă ca o budincă. Împărțim crema în două boluri. O parte va rămâne de vanilie , iar în cealaltă parte vom adăuga ciocolata ruptă bucățele. Vom acoperi fiecare bol cu cremă cu folie alimentară, până se va răci crema. După ce s-au răcit cele 2 creme, vom adăuga în fiecare 125 g de unt și omogenizăm cu ajutorul unui mixer.
Mod de asamblare prăjitură Crăiasa Zăpezii:
Însiropăm blatul cu lapte. Întindem apoi uniform crema de ciocolată. Peste cremă vom pune un strat de biscuiți înmuiați în lapte. Peste biscuiți întindem uniform crema de vanilie. Dăm prăjitura la frigider 2-3 ore, apoi o decorăm cu frișcă și cocos. Pregătim frișca, mixând smântâna pentru frișcă cu zahărul. Vom întinde cu grijă frișca peste crema de vanilie și vom presura deasupra cocos. Tot ca și decor puteți folosi perle de zahăr.
Secționați cu atenție prăjitura, pentru un aspect plăcut. Poftă bună!
Mai jos puteți urmări rețeta video:

Recenzii (2)
Recenzii
Anyta Cooking
14-02-2020
Am scris in reteta.
roxana
08-10-2019
Buna Anyta! Imi spui, te rog, ce dimensiuni are tava? Multumesc!
Retete recomandate
Retete Recente
Salvează acum această rețetă de cozonac pufos cu smântână, nucă, cacao și rahat dulce! Această rețetă în opinia mea este cea mai bună, cozonacii ies foarte pufoși, aromați, se rup f ...
Prajitura Krantz cu nuci este usor de pregatit, are blaturi de bezea cu nucă măcinată, o crema de gălbenușuri cu unt și vanilie, iar deasupra un krantz delicios (nuci caramelizate). Este un deliciu ap ...
Prajitura Rozanyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking este o prajitură specială, răcoritoare și se topește în gură. Într-o dimineață m-am trezit si mă uitam spre cer din camera mea și ...
Prăjitura Caramelina, o savoare de nedescris! Această prăjitură rafinată a luat naștere din iubire față de dulce, întotdeauna am adorat caramelul, iar soțul meu ciocolata. Atunci am zis să &icir ...
Rulouri cu cremă de vanilie, o bunătate de pe vremea bunicii! Acestea se fac dintr-un aluat crocant, cornetele putând fi umplute cu diferite creme dulci după preferința fiecăruia (de vanilie, ci ...
Prăjitura cu brânză dulce și cacao este un adevărat deliciu. Aceasta are glazură de ciocolată și o textură foarte cremoasă. Parfumul ei dulce, cu note de cacao și coajă de portocale, mă face să ...
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *