Grid star text-message

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Prăjitură Carpați sau Cabană - Anyta Cooking

Data:18-11-2017

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

50

Gatire

50

Timp total

100

Bucatarie

ROMANEASCA

PORTII

6

FEL

DESERT

Prăjitură Carpați cu foi delicioase și cremă de caramel cu unt. O rețetă cu gust de sărbători și de copilărie, explicată pas cu pas. Sper să vă ajute și să vă placă. Mult spor!

Ingrediente
  • 10 Foi:
  • -1350 g făină
  • -400 ml lapte
  • -4 ouă
  • -300 ml ulei
  • -200 g zahăr
  • -1 plic praf de copt
  • -praf de sare

Cremă:

  • -400 g zahăr
  • -12 linguri faină
  • -1,5 l lapte
  • -200 g unt

Glazură:

  • -100 g ciocolată
  • -50 ml lapte
  • -10 g unt
Mod de preparare

Carte Mod de preparare foi prăjitură Carpați:
Pentru început, mixăm ouăle cu zahărul până se divolvă. Adăugăm laptele și uleiul, apoi cu ajutorul unei spatule încorporăm făina amestecată cu un praf de sare. La final adăugăm praful de copt și omogenizăm. Frământăm bine aluatul, turnăm puțină făină pe masă și împărțim aluatul în 10 bile egale. Vom întinde fiecare bilă cu ajutorul unui sucitor și apoi vom transfera foaia creată pe fundul unei tăvi unse cu unt sau pe o foaie de copt. Tava mea este de 25×35 cm. Tăiem marginile neregulate, astfel încât să dam foii un aspect plăcut. Vom coace fiecare foaie la 150 de grade, timp de 10-12 minute.

Mod de preparare cremă:
Punem zahărul pe foc la caramelizat, apoi dăm focul încet, adăugăm făina și amestecăm energic, timp de 3-4 minute. Vom adăuga laptele și amestecăm continuu până vom obține o cremă. La final adăugăm untul și amestecăm până se topește.

Mod de asamblare prăjitură Carpați:
Așezăm prima foaie coaptă pe fundul unei tăvi și o vom unge cu crema caldă. Punem peste cremă următoarea foaie și procedăm la fel, până la ultima foaie, care rămâne simplă. Din compoziția de cremă vom păstra o cană, pentru a asambla căbănuțele. Învelim prăjitura în folie alimentară și o vom da la frigider peste noapte, având ceva greu așezat deasupra ei (să o preseze).

A doua zi vom înlătura marginile și vom tăia prăjitura în 3. Apoi vom tăia fiecare parte în jumate. Vom lua o bucată de prăjitură, o vom așeza pe marginea mesei și o voi tăia din nou cu un cuțit ascuțit, de data aceasta pe diagonală (urmăriți și rețeta video, pentru a înțelege mai bine). Vom despărți cele două bucăți abia tăiate și le vom așeza în picioare, rezemate una de alta, formând astfel din ele o căbănuță. Vom face acest lucru cu fiecare jumătate din cele 5 rămase. În zona de sprijin a triunghiurilor, vom pune cremă și apoi le vom lipi bine între ele.

Mod de preparare glazură:
Peste laptele fierbinte vom adăuga ciocolata și vom amesteca până când vom forma o glazură. La final, adăugăm untul și omogenizăm. Ungem lateralele căbănuțelor cu glazură (ele imitând acoperișul) și apoi presărăm nucă de cocos deasupra.

Ca și decor pe lângă cocos, puteți pune pe acoperiș perluțe din zahăr, sau chiar fulgișori. Eu am folosit acest produs pentru decor. Poftă bună!

Mai jos puteți urmări rețeta video:

Carte

Recenzii (8)

Recenzii

Tudor Alina

19-12-2022

Super

Tudor Alina

19-12-2022

Super

Alessandra

15-01-2021

Astăzi o încerc și sunt sigura ca va ieși o bunătate la fel ca alte prăjituri făcute din rețetele tale. Super ok și super bune! Sa trăiești 1000 de ani!

AnytaCooking

13-11-2020

Cu placere,pupici!!

AnytaCooking

13-11-2020

Cu drag ,pupici!!!

Larisa Gurzu

12-11-2020

Superb felicitarii va multumesc ptr toate retetele

Patrascoiu Mirela

27-04-2020

Super

Georgiana

06-12-2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

Cozonac Pufos cu Smantana si Cacao

Salvează acum această rețetă de cozonac pufos cu smântână, nucă, cacao și rahat dulce! Această rețetă în opinia mea este cea mai bună, cozonacii ies foarte pufoși, aromați, se rup f ...

Vezi reteta
PRĂJITURĂ KRANTZ CU NUCI - ANYTA COOKING

Prajitura Krantz cu nuci este usor de pregatit, are blaturi de bezea cu nucă măcinată, o crema de gălbenușuri cu unt și vanilie, iar deasupra un krantz delicios (nuci caramelizate). Este un deliciu ap ...

Vezi reteta
Prajitură RozAnyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking

Prajitura Rozanyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking este o prajitură specială, răcoritoare și se topește în gură. Într-o dimineață m-am trezit si mă uitam spre cer din camera mea și ...

Vezi reteta
Prăjitura CARAMELINA cu ciocolată și caramel by Anyta Cooking

Prăjitura Caramelina, o savoare de nedescris! Această prăjitură rafinată a luat naștere din iubire față de dulce, întotdeauna am adorat caramelul, iar soțul meu ciocolata. Atunci am zis să &icir ...

Vezi reteta
RULOURI CU CREMĂ DE VANILIE - Anyta Cooking

Rulouri cu cremă de vanilie, o bunătate de pe vremea bunicii! Acestea se fac dintr-un aluat crocant, cornetele putând fi umplute cu diferite creme dulci după preferința fiecăruia (de vanilie, ci ...

Vezi reteta
Prajitură cu brânză dulce și cacao - Anyta Cooking

Prăjitura cu brânză dulce și cacao este un adevărat deliciu. Aceasta are glazură de ciocolată și o textură foarte cremoasă. Parfumul ei dulce, cu note de cacao și coajă de portocale, mă face să ...

Vezi reteta

Produse Recomandate

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: