Grid star text-message

Luni - Vineri 08:30 – 17:00

Prăjitura Amandină - Anyta Cooking

Data:03-11-2019

Postat de Anyta Cooking

PREPARARE

40

Gatire

40

Timp total

80

Bucatarie

ROMANEASCA

PORTII

15

FEL

DESERT

Prăjitura Amandină, cea mai bună prăjitură cu ciocolată! Încă din copilărie, gustul acestei prăjituri mă copleșește. Combinația blatului de cacao cu crema de ciocolată, siropul și glazura formată din ciocolată neagră este slăbiciunea oricui. Recomand cu drag această rețetă dacă vrei să-ți surprinzi musafirii sau familia cu un gust neschimbat în timp. Mult spor!

Ingrediente

Blat:

  • – 6 ouă
  • – 1/2 linguriță sare
  • – 150 g zahăr
  • – 40 ml apă
  • – 40 ml ulei
  • – 200 g de făină
  • – 3 linguri de praf cacao
  • – 1 linguriță praf de copt
  • – 1 lingură esență de vanilie

Cremă: (Ganache de ciocolată)

Sirop:

  • – 400 ml apă
  • – 2 linguri praf de cappuccino
  • – 5 ml esență rom
  • – 8 linguri de zahăr

Carte Glazură:

  • – 150 g ciocolată amăruie
  • – 150 ml frișcă lichidă
  • – 30 g unt

Decor:

  • – 150 ml smântână pentru frișcă
  • – 1 lingură praf cacao
  • – 50 g zahăr
Mod de preparare

Mod de preparare cremă (ganache de ciocolată):
Încălzim bine smântâna pentru frișcă și o turnăm peste bucățile de ciocolată.

Amestecăm, până se topește ciocolata. Adăugăm untul, omogenizam ingredientele și lăsăm crema obținută la rece cel puțin două ore. (Până atunci ne ocupăm de blat. )

Mod de preparare blat:
Punem albușurile în bolul mixerului și batem spumă cu un vârf de cuțit de sare. Adăugăm zahărul și mixăm până acesta se topește. Într-o farfurie amestecăm gălbenușurile cu uleiul. În timp ce mixăm continuu, adaugam gălbenușurile peste spuma de albușuri.

Adăugăm esența de vanilie și mixăm mai departe. Punem făina în compoziție amestecând cu o spatulă, folosiți mișcări lente, circulare, să nu se lase spuma. La final, adăugăm praful de cacao, conținutul pliculețului de praf de copt și apa. Omogenizăm bine și turnăm compoziția într-o

În magazinul nostru online Anyta Cooking găsiți diverse accesorii de cofetărie. Tot de acolo puteți cumpăra și tava de copt argintie de la Patisse, de dimensiunile 24×34.

Mod de preparare sirop:
Punem apa la fiert , adăugam zahărul, praful de cappucino, esența de rom și le lasam aproximativ 5 minute. Când zaharul s-a topim, luăm de pe foc și lăsăm la rece.

Continuare cremă: (DACĂ AU TRECUT CELE 2 ORE)

Mixăm crema pe care am făcut-o la început, până prinde o textură cremoasă.

Mod de asamblare prăjitură
După ce blatul s-a răcit, îl tăiem cu atenție în două. Așezăm pe un platou jumătate de blat și îl însiropăm bine. Ungem blatul cu cremă și întindem uniform. Înainte de a așeza peste prăjitură și cealaltă jumătate de blat, o însiropam și o dăm la frigider timp de 3-4 ore. Tăiem marginile prăjiturii, apoi împărțim în patru și porționăm cu atenție.

Decor:
Batem smântâna pentru frișcă, adăugând zahărul și praful de cacao. Mixăm bine, până când obținem consistența dorită.

Mod de preparare glazură:
Adăugăm frișca lichidă (fierbinte) peste ciocolată și mixăm. La final punem și untul, omogenizând cu ciocolata. Turnați ușor peste fiecare porție de amandină.

Uitați ce frumos mi-au ieșit, sper să vă conving să le incercati și voi! Nu o să vă pară rău! Poftă bună!

 

anytacooking.ro anytacooking.ro

Dacă v-a plăcut această prăjitură, vă puteți abona la canalul meu de youtube, unde veți descoperi o mulțime de bunătăți, gustări apetisante, cât și mâncăruri pentru zilele când ideile vă părăsesc și aveți nevoie de inspirație.

Multă sănătate!

Puteți vedea si reteta video aici:

Carte

Recenzii (21)

Recenzii

Mirela Rotaru

11-01-2023

O prajitura delicioasa. Multumesc.

Flori

26-05-2022

Crema e un deliciu. Sunt foarte încântată de rezultatul final,doar ca eu l-am transformat intr-un tort.

Flori

26-05-2022

Crema e un deliciu.

Aurora

24-09-2020

Bună. M-am apucat și eu să fac amandine dar nu sunt sigura cat praf de copt trebuie sa pun. La ingrediente scrie o linguriță iar la preparare scrie: conținutul unui pliculeț. In tara unde locuiesc avem praf de copt la cutii. Câte grame ar fi cantitatea?

Onita

01-08-2020

Mulțumesc pentru rețeta este foarte buna

Doina gal

11-07-2020

Superba

Dragoi Camelia

19-06-2020

Super bune!! Felicitari pentru tot ce face!! Sănătate multă și toate cele bune!!

Mioara Emilia Goldan

11-05-2020

Excelenta

Condrea Carmen

10-05-2020

Sint prajiturile mele preferate

Cristea

09-05-2020

Asta ieste prăjitură mea preferata dar din păcate nu mai am voie sa o maninc

Elena

08-05-2020

Este foarte buna si foarte gustoasa si usor de facut multumesc mult

Ionita

05-05-2020

F buna

Stirbu Cornelia

04-05-2020

Buna ziua, doamna! Va urmaresc cu interes postarile.Pasca a iesit extraordinara. Am tot facut chiar si dup sfintele sarbatori pascale. Doresc sa pregatesc si amandina, tot cf.retetei dvs. Ador amandina atat eu, cat si familia mea. O zi buna dvs,, familiei , dar in special maicutei dvs.

Rosu Maria

03-05-2020

Preferată mea Anyta O sa incerc Sanatate tie si familiei

Viorica Lascu

03-05-2020

Arata foarte apetisanta si mi se pare usor de facut

Moni moni

03-05-2020

Cea mai buna prajitura multumesc de reteta

Druga Nicolita Milica

03-05-2020

Multumesc pt. reteta,arata super!

03-05-2020

Mulțumesc pentru rețeta , Dumnezeu să te binecuvânteze cu multă sănătate

Bratu Mariana Ioana

03-05-2020

Foarte bune , o rețetă super bună, mulțumim Anyta sunteți minunată

03-05-2020

Prăjitură super!!!

Georgiana

06-11-2019

Cele mai bune amandine. O reteta super buna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Retete recomandate

Vezi magazinul meu online

Vei gasi ustensilele care iti vor usura munca

Retete Recente

Cozonac Pufos cu Smantana si Cacao

Salvează acum această rețetă de cozonac pufos cu smântână, nucă, cacao și rahat dulce! Această rețetă în opinia mea este cea mai bună, cozonacii ies foarte pufoși, aromați, se rup f ...

Vezi reteta
PRĂJITURĂ KRANTZ CU NUCI - ANYTA COOKING

Prajitura Krantz cu nuci este usor de pregatit, are blaturi de bezea cu nucă măcinată, o crema de gălbenușuri cu unt și vanilie, iar deasupra un krantz delicios (nuci caramelizate). Este un deliciu ap ...

Vezi reteta
Prajitură RozAnyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking

Prajitura Rozanyta cu zmeură și ciocolată by Anyta Cooking este o prajitură specială, răcoritoare și se topește în gură. Într-o dimineață m-am trezit si mă uitam spre cer din camera mea și ...

Vezi reteta
Prăjitura CARAMELINA cu ciocolată și caramel by Anyta Cooking

Prăjitura Caramelina, o savoare de nedescris! Această prăjitură rafinată a luat naștere din iubire față de dulce, întotdeauna am adorat caramelul, iar soțul meu ciocolata. Atunci am zis să &icir ...

Vezi reteta
RULOURI CU CREMĂ DE VANILIE - Anyta Cooking

Rulouri cu cremă de vanilie, o bunătate de pe vremea bunicii! Acestea se fac dintr-un aluat crocant, cornetele putând fi umplute cu diferite creme dulci după preferința fiecăruia (de vanilie, ci ...

Vezi reteta
Prajitură cu brânză dulce și cacao - Anyta Cooking

Prăjitura cu brânză dulce și cacao este un adevărat deliciu. Aceasta are glazură de ciocolată și o textură foarte cremoasă. Parfumul ei dulce, cu note de cacao și coajă de portocale, mă face să ...

Vezi reteta

Produse Recomandate

Aboneaza-te la newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi prin email informaţii, noutăţi sau oferte şi promoţii de la Anyta Cooking!

Retete de la abonati

Rețetele gospodinelor noastre de pe grupul culinar de pe facebook REȚETE CULINARE ÎMPREUNĂ ANYTA COOKING se află aici. Puteți să vă înscrieți în acest grup apăsând butonul alaturat.

Contactati-ne: