PREPARARE
40Gatire
40Timp total
80Bucatarie
ROMANEASCAPORTII
15FEL
DESERTPrăjitura Amandină, cea mai bună prăjitură cu ciocolată! Încă din copilărie, gustul acestei prăjituri mă copleșește. Combinația blatului de cacao cu crema de ciocolată, siropul și glazura formată din ciocolată neagră este slăbiciunea oricui. Recomand cu drag această rețetă dacă vrei să-ți surprinzi musafirii sau familia cu un gust neschimbat în timp. Mult spor!
IngredienteBlat:
- – 6 ouă
- – 1/2 linguriță sare
- – 150 g zahăr
- – 40 ml apă
- – 40 ml ulei
- – 200 g de făină
- – 3 linguri de praf cacao
- – 1 linguriță praf de copt
- – 1 lingură esență de vanilie
Cremă: (Ganache de ciocolată)
- – 600 g ciocolată cu lapte
- – 350 ml smântână pentru frișcă
- – 50 g de unt
Sirop:
- – 400 ml apă
- – 2 linguri praf de cappuccino
- – 5 ml esență rom
- – 8 linguri de zahăr
- – 150 g ciocolată amăruie
- – 150 ml frișcă lichidă
- – 30 g unt
Decor:
- – 150 ml smântână pentru frișcă
- – 1 lingură praf cacao
- – 50 g zahăr
Mod de preparare cremă (ganache de ciocolată):
Încălzim bine smântâna pentru frișcă și o turnăm peste bucățile de ciocolată.
Amestecăm, până se topește ciocolata. Adăugăm untul, omogenizam ingredientele și lăsăm crema obținută la rece cel puțin două ore. (Până atunci ne ocupăm de blat. )
Mod de preparare blat:
Punem albușurile în bolul mixerului și batem spumă cu un vârf de cuțit de sare. Adăugăm zahărul și mixăm până acesta se topește. Într-o farfurie amestecăm gălbenușurile cu uleiul. În timp ce mixăm continuu, adaugam gălbenușurile peste spuma de albușuri.
Adăugăm esența de vanilie și mixăm mai departe. Punem făina în compoziție amestecând cu o spatulă, folosiți mișcări lente, circulare, să nu se lase spuma. La final, adăugăm praful de cacao, conținutul pliculețului de praf de copt și apa. Omogenizăm bine și turnăm compoziția într-o
În magazinul nostru online Anyta Cooking găsiți diverse accesorii de cofetărie. Tot de acolo puteți cumpăra și tava de copt argintie de la Patisse, de dimensiunile 24×34.
Mod de preparare sirop:
Punem apa la fiert , adăugam zahărul, praful de cappucino, esența de rom și le lasam aproximativ 5 minute. Când zaharul s-a topim, luăm de pe foc și lăsăm la rece.
Continuare cremă: (DACĂ AU TRECUT CELE 2 ORE)
Mixăm crema pe care am făcut-o la început, până prinde o textură cremoasă.
Mod de asamblare prăjitură
După ce blatul s-a răcit, îl tăiem cu atenție în două. Așezăm pe un platou jumătate de blat și îl însiropăm bine. Ungem blatul cu cremă și întindem uniform. Înainte de a așeza peste prăjitură și cealaltă jumătate de blat, o însiropam și o dăm la frigider timp de 3-4 ore. Tăiem marginile prăjiturii, apoi împărțim în patru și porționăm cu atenție.
Decor:
Batem smântâna pentru frișcă, adăugând zahărul și praful de cacao. Mixăm bine, până când obținem consistența dorită.
Mod de preparare glazură:
Adăugăm frișca lichidă (fierbinte) peste ciocolată și mixăm. La final punem și untul, omogenizând cu ciocolata. Turnați ușor peste fiecare porție de amandină.
Uitați ce frumos mi-au ieșit, sper să vă conving să le incercati și voi! Nu o să vă pară rău! Poftă bună!
Dacă v-a plăcut această prăjitură, vă puteți abona la canalul meu de youtube, unde veți descoperi o mulțime de bunătăți, gustări apetisante, cât și mâncăruri pentru zilele când ideile vă părăsesc și aveți nevoie de inspirație.
Multă sănătate!
Puteți vedea si reteta video aici:
Lasă un răspuns
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *